Instruktor konjičkog kluba osumnjičen za silovanje branio se ćutanjem na saslušanju 1Foto: bg.vi.jt.rs

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu danas je saslušan instruktor u konjičkom klubu u Barajevu Miloš Đ. (68), zbog sumnje da je od 2010. do 2021. godine izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka, naveli su iz Višeg javnog tužilaštva.

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor Milošu Đ. da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti.

On je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba.

Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010. godine, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina.

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.

Tokom 2013, 2014. i 2015. godine izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela Nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina.

Osumnjičenog Miloša DJ. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu, i u postupku će dobiti status posebno osetljivih svedoka – svoje iskaze će davati u zakonom propisanom okruženju i pod propisanim uslovima.

Tužilaštvo će se starati o maksimalnoj zaštiti identiteta oštećenih i poziva medije da o ovom slučaju profesionalno izveštavaju, uz maksimalno poštovanje kako prava žrtava i njihove privatnosti, tako i prava osumnjičenog uz pretpostavku nevinosti, navode iz VJT.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.