Do 1. maja sledeće godine, preko reke Raške, u Novom Pazaru biće izgrađen most, koji će povezivati uži centar grada sa magistralnim putem Novi Pazar – Raška. Novi most biće dug 22 i širok sedam metara, imaće dve kolovozne trake i dve pešačke staze. Kamen temeljac za izgradnju položili su potpredsednici Vlade Srbije i ministri građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i trgovine, turizma i telekomunikacija,Zorana Mihajlovići Rasim Ljajić. Ministarka Mihajlovićje naglasila da je Vlada Srbije tu ne samo da pomogne u izgradnji mosta, veći da izgradi puteve.


-Tokom 2015.godine uložili smo skoro 300 milioma dinara u infrastrukturu Raške oblasti i tu nećemo stati, veććemo u naredne dve godine uložiti još milijardu dinara, jer se samo tako mogu ravnomerno razvijati svi delovi zemlje, istakla je Mihajlović. Ona je dodala da će biti nastavljeni radovi na obilaznici oko Novog Pazara, da će autoput ka Crnoj Gori sigurno proći kroz Pešter, „ali se može razmišljati o raznim krakovima tog koridora“. „Ono što je najbitnije je da će do kraja godine sa kineskim partnerom biti dogovoren model finansiranja izgradnje Koridora 11, čiji jedan deo većsada rade Kinezi i Azerbejdžanci“, rekla je ministarka. Ministar Ljajićje ocenio da je ova godina u Novom Pazaru po investicijama bila najuspešnija u poslednjih nekoliko decenija.

-Naša politika je da stvaramo, da gradimo nove mostove, bolnice i škole, a ne da stvaramo podele. Kao što ovaj most spaja dve obale Raške, tako i mi želimo da našom politikom povezujemo ljude. Naša politika nisu mržnja i nacionalizam, većsloga i saradnja, jer samo tako možemo izgraditi ono što nama treba, naglasio je Ljajić.Novopazarski gradonačelnik Meho Mahmutovićje rekao da će novi most biti izuzetno značajan, jer se nalazi u blizini robne pijace i biće osnovni preduslov za oživljavanje trgovine u tom delu grada, „prioritet je da oživimo tu privrednu granu i pomognemo ljuduma koji zapošljavaju 1.070 radnika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari