Inženjeri sajber bezbednosti i analitičar ranjivosti: Kratki program studija „Sajber bezbednost” na kragujevačkom Univerzitetu 1Foto: Z. S. M.

 

Univerzitet u Kragujevcu raspisao je konkurs za upis 20 polaznika na kratki program studija „Sajber bezbednost”, za sticanje sertifikata o završenom kratkom programu studija i 30 ESPB.

Nastava će se realizovati tokom četiri meseca u trajanju od 15 nastavnih nedelja.

Časovi se održavaju u večernjim terminima u on-line formatu.

Kratki program studija „Sajber bezbednost” predviđa stručnu praksu koja će realizovati u kompanijama sa kojima Univerzitet ima potpisan ugovor u trajanju od 90 časova.

Po završetku kratkog programa „Sajber bezbednost”, po rečima organizatora, Univerziteta u Kragujevcu, polaznici su osposobljeni za uloge koje zahtevaju razumevanje i ekspertizu u oblasti sajber bezbednosti, a koje mogu podrazumevati: analizu i procenu rizika po bezbednost informacija i resursa; analizu, odabir i implementaciju tehnoloških rešenja u izgradnji bezbednosne arhitekture i koordinaciju i upravljanje životnim ciklusom informacione bezbednosti.

Takođe, po završetku ovog programa polaznici su osposobljeni za pozicije: analitičar sajber bezbednosti; inženjer sajber bezbednosti i analitičar ranjivosti.

Pravo upisa na kratki program „Sajber bezbednosti” imaju studenti i kandidati sa stečenim srednjim obrazovanjem i položenim prijemnim ispitom.

Na programu kragujevačkog Univerziteta se od polaznika očekuje da imaju osnovne veštine rada na računaru (korišćenje veb pretraživača, e-mail-a, upotreba tekst procesora sa kreiranje, uređivanje i formatiranje dokumenata), poznaju osnovne koncepte programiranja (promenljive, grananje, ciklusi, funkcije), manipulacije operativnim sistemom na administrativnom nivou (manipulacija fajl sistemom) i umrežavanja.

Školarina za kratki program „Sajber bezbednosti” je 150.000 dinara a rok za predaju prijava je 15. mart.

Prijave se mogu podnositi lično Centru za razvoj karijere od 9 do15 sati svakog radnog dana ili elektronski na mejl [email protected].

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari