Irena Barbulović: Aktivisti Božiću sa Starice određeno zadržavanje od 48 sati u Negotinu posle informativnog razgovora u majdanpečkoj policiji 1Foto: "Ne dam"

Nakon sinoćnjeg višesatnog informativnog razgovora u policijskoj stanici u Majdnapeku, aktivista i odbornik u SO Majdanpek Vladimir Božić je, prema nezvaničnim informacijama, dva sata iza ponoći prevezen u Okružni zatvor u Negotinu.

Uz Božića, kako saznajemo, kome je određeno zadržavanje do 48 sati, u Negotin su sprovedene još dve osobe za koje aktivisti Irena Barbulović i Mladen Vladić, kažu da ih ne poznaju i da nisu aktivisti koji brane Staricu.

-Zvanično, zapravo, ne znamo ništa i jedina informacija kojom raspolažemo je da se Vladimir Božić sinoć, posle sedam sati razgovora u policiji, javio svojoj partnerki i u kratkom razgovoru rekao da će biti priveden na 48 sati u Okružni zatvor u Negotinu i zatražio broj telefona advokata – rekla za Danas aktivistkinja i odbornica u SO Majdanpek Irena Barbulović, potvrđujući naša saznjanja.

Grupa Majdanpečana u kojoj su bili opozicioni odbornici lokalne Skupštine, bila je sinoć ispred policijske stanice u Majdanpeku i kako nam je rekla Irena Barbulović oko 1,20 časova iza ponoći Vladimir Božić i još dve osobe odvezene su u Negotin.

Irena Barbulović: Aktivisti Božiću sa Starice određeno zadržavanje od 48 sati u Negotinu posle informativnog razgovora u majdanpečkoj policiji 2
Irena Barbulović, Foto: J. B. K.

-Tu dvojicu ne poznajemo i oni nisu aktivisti. Takođe nezvanično, saznali smo da su oni osumnjičeni za izazivanje verske i nacionalne mržnje – kaže Irena Barbulović.

Prema rečima Irene Barbulović i aktiviste Mladena Vladića tokom jučerašnjeg dana policija je pretresala više stanova u Majdanpeku, a kada su u pitanju aktivisti pretresan je sam stan Vladimira Božića zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanja opšte opasnosti i krivično delo nanošenja lakih telesnih povreda.

-I ja sam, kao i Irena bio svedok prilikom pretersa stana Božića tokom kog nije pronađeno ništa – izirčit je Mladen Vladić.

Od njega saznajemo da Božić nije prihvatio advokata po službenoj dužnosti, već je angažovan advokat iz Negotina.

-Do 9 sati jutros angažovani advokat nije dobio poziv Vladimira Božića i mi drugih informacija u ovom trenutku nemamo i čekamo – kazao nam je Vladić.

Niko za Danas nije potvrdio, ali ni demantovao da li zadržavanje Božića ima veze sa pretučenim kineskim radnikom pre nekoliko dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari