Iskazom oštećene nastavljeno suđenje Miroslavu Aleksiću: "Nisam mislila da sam dovoljno jaka da se suočim sa njim" 1Foto: Miroslav Dragojević

Za mene je to bilo silovanje, a pravnu definiciju ostavljam vama, kazala je M. Đ. jedna od oštećenih devojaka u postupku koji se pred Višim sudom u Beogradu vodi protiv vlasnika škole glume Miroslava Aleksića.

Vidno uznemirena, oštećena je često plakala tokom davanja iskaza, ponavljajući da joj je teško što mora da stoji pored čoveka koji ju je seksualno zlostavljao.

– Od Miroslava Aleksića nisam naučila mnogo o glumi. On nas je učio da partneri treba da budu grubi prema nama, da žena treba da bude kurva. Ulivao je strah. Izlazila sam iz škole osećajući da sam glupa. Slomio mi je samopouzdanje, kazala je oštećena.

Ona je navela da je školu glume “Stvar srca” počela da pohađa sa 15 godina, te da je naredne četiri godine redovno odlazila na časove. Kako je dodala, taj celokupni period se zbog toga osećala loše.

– Od početka je bilo jako neprijatno i teško. Imala sam jake bolove u stomaku pred časove, razvila sam tik žmirkanja. Konstantno sam bila u grču, kazala je oštećenja.

Na pitanje advokata odbrane Zorana Jakovljevića zbog čega je sebe izlagala tome, ona je dodala da je to zbog toga što je bila dete.

– Mislila sam da sam slaba. Borila sam se sa sobom, verujući da će mi ta škola značiti. Mnogi dobri glumci su izašli iz te škole. Ne kažem da ništa dobro tamo nisam naučila, čak i od Mike Aleksića, kazala je oštećena.

Pitanja odbrane, kao i kod prethodnih oštećenih, fokusirala su se na vreme prijavljivanja policiji, kao i to da li su bile pripremljene pred davanje iskaza.

M. Đ. je istakla da je tek nakon što su glumice Milena Radulović i Iva Ilinčić javno istupile skupila hrabrosti da se i sama obrati policiji.

– Milena me je zvala par meseci pre podnošenja prijave, znajući da sam i ja slučnu stvar proživela. Ni tada nisam bila sigurna da ću imati hrabrosti da stojim čoveka koji me je seksualno zlostavljao, kazala je oštećena.

Ona je nabrajajući imena devojaka koje su bile prisutne kod Milene Radulović, dodala da ima mnogo više devojaka koje su prošle kroz slično iskustvo.

Upitana kada je roditeljima rekla za zlostavljanje, oštećena je kroz suze rekla da je to učinila nakon što je otišla u policiju.

– Kada je ova priča izašla u javnost, zvali su me telefonom da me pitaju da li sam i ja kroz to prošla. Nisam im tada ništa rekla. Krila sam znajući da imaju problem sa srcem, bojala sam se za njihovo zdravlje. Kada sam prijavila policiji, pročitala sam im iskaz. Jako im je teško palo, navela je oštećena.

Miroslav Aleksić, vlasnik škole glume “Stvar srca” optužen je za četiri krivična dela silovanja, od čega dva u produženom trajanju, kao i pet krivičnih dela polnog uznemiravanja. On je u ranijoj fazi postupka negirao izvršenje dela za koja se tereti.

Više vesti o ovom slučaju čitajte OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari