Ispražnjeno Porodilište u Šapcu, medicinska sestra pozitivna na korona virus 1Foto: FreeImages/Tiny-Grasp

Jedna medicinska sestra u šabačkom porodilištu pozitivna na korona virus objavljeno je zvanično tek večeras u 19 časova, u Vestima TV Šabac.

Porodilište je ispražnjeno i očekuju se rezultati testova ostalih zaposlenih na ovom odeljenju Opšte bolnice Šabac. Međutim, simptomatično je da zvaničnih informacija iz Opšte bolnice kao i iz Zavoda za javno zdravlje nije bilo, nego je to saopštila članica Štaba za vanredne situacije Jelena Topalović Petrović.

O zatvaranju šabačkog porodilišta prve informacije, još tokom prepodneva, bile su na portalu Podrinskih novina, ali ih niko nije ni potvrdio ni demantovao.

Upravo je ovaj mediji javno prozvao v.d.direktora Zavoda za javno zdravlje dr Branka Vujkovića zbog zatvorenosti pristupa informacijama, izuzev za prorežimske medije.

Takođe, i direktor Opšte bolnice dr Slobodan Popović ima selektivan pristup prema profesionalnim medijima, i zabranio je ostalim članovima kolektiva da daju informacije. 

Obojica ovih rukovodilaca šabačkih medicinskih ustanova su članovi SNS, i nije tajna da imaju animozitet prema gradskoj upravi. Inače, u porodilištu Šabačke bolnice godišnje se rodi više od hiljadu beba.