Ispred kikindskih škola policajci, na putevima zabeležena tri udesa 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Ispred kikindskih škola danas su počeli da dežuraju policajci a pored školskih policajaca, angažovani su i policijski službenici opšte nadležnosti i uprave saobraćajne policije.

Kako kažu nadležni, poseban akcenat je stavljen na dolazak i dolazak učenika, ali i za vreme školskog odmora.

Inače, proteklog vikenda na podurčju Kikinde zabeležene su tri saobraćajne nezgode, dve sa materijalnom štetom i jedna sa povređenim licima, saopštila je policijska uprava ovog banatskog grada.

Kako su naveli, dva lica zadobila su lakše telesne povrede, dok je nastala materijalna šteta procenjena na 270.000 dinara.

Do saobraćajnih nezgode je došlo do neustupanje prava prvenstva prolaza i neprilagođene brzine.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv pet učesnika u saobraćaju, a izdato je 88 prekršajnih nalo

Iz saobraćaja je zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci isključeno pet vozača, a jedan je zadržan u trajanju do 12 časova, jer je izmerena količina alkohola u organizmu prelazila dozvoljenu granicu.

Takođe, otkriveno je 10 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 46 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila i 31 ostali prekršaj.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari