Istinomer bira Laž decenije 1

Povodom obeležavanja jubilarnih 10 godina postojanja Istinomer je pokrenuo kampanju da zajedno sa čitaocima izaberu Laž decenije.

„U sklopu jubilarne kampanje zajedno sa čitaocima biramo najveće neistine iz bogate arhive Istinomera. Pozivamo vas da do 5. decembra glasate na našem sajtu i pozovete i druge da to učine“, poručuju u saopštenju.

Dodaju da je javnost danas još više zagađena lažima.

„Jubileji su, po pravilu, prilika za nabrajanje napora i uspeha, za ponos i samohvalu. Za ponos i samohvalu. U duhu misije Istinomera da brani istinu, glavna poruka kampanje kojom obeležavamo 10. rođendan nije egzaltirana. Naprotiv, kažemo: 10 godina igramo za tim istine. Laž i dalje vodi. Javnost je danas još više zagađena lažima, nedoslednostima, neodgovornim i neispunjenim obećanjima i nonsensima nego pre jedne decenije kada smo pokrenuli prvi fektčeking medij u regionu“, navodi Istinomer u saopštenju.

Dodaju da nije utešno to što su i globalno prilike otišle u lošem pravcu.

„Svih ovih godina radili smo vredno i posvećeno, ali moramo biti svesni koliko smo zaista uradili. Znamo da bitniji deo odgovornosti za pad cene istine u našem društvu nije na nama. Ipak, ne želimo da krijemo nezadovoljstvo. Dobra vest je da, ipak, nismo ostali bez motivacije i da, naoružani većim iskustvom i znanjem, načinjemo novih 10 godina“, poručuje Istinomer sloganom „da se ne lažemo“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari