Italijanski parlament: Postoji veza između osiromašenog uranijuma i obolevanja od raka

Formiran Pravni savet za pripremu tužbi za naknadu štete protiv 19 članica NATO

Ostavite komentar


  1. Istorija se ponavlja. Slicna istrazivanja su nasi naucnici obavili neposredno posle NATO bombardovanja. Rezultati su saopstavani na medjunarodnim skupovima ( jedan I u Beogradu .2001..) I objavljivani u vodecim casopisima kod nas I u svetu. Drzava nije reagovala. Krajem prosle godine su pred ministrima odbrane, zdravlja I zivotne sredine izneti argumenti. Kako kaze profesorka Grujicic kao da je negde zapelo, jos konkretnog predloga projekta nema.

  2. Mislim da će sada u odbranu „korisnog“ osiromašenog uranijuma i SAD, koja je bila glavni pokretač, izvodjač i logističar bombardovanja Srbije, ustati sva srpska „intelektualna elita“, kojoj su američke bombe bile „golubovi mira“ i sinonim slobode. Oni bi i danas radije govorili o „krivici“ Slobodana Miloševića nego o kolonama onih koje sahranjujemo svaki dan, zahvaljujući činjenici da su bili „obogaćeni“ osiromašenim uranijumom. Ubedjuju nas da nezdravo živimo, da se nezdravo hranimo, da nas truju divlje deponije i dim sa deponije u Vinči, da je kancerogeno belo brašno i šećer ali, NIKAKO OSIROMAŠENI URANIJUM. Nema veće bede nego kada jedan narod očekuje da će nam „Čika Djura oprosti što nas je tukao“. To smo doživeli, zahvaljujući, baš toj, srpskoj eliti, koja je oduvek bila poznata po sindromu „pete kolone“ a, od toga, nema niže. Još da poljubimo ruke dželatu koji nas je obezglavio, opet, „za naše dobro“, i završili smo posao. Zauvek.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.