Ivanišević: Mapa rizika od siromaštva 1Foto:Fonet/ Marko Mišić

Najveći rizik od siromaštva u Srbiji je u jugoistočnom delu zemlje i pojedinim delovima Vojvodine zbog nedostatka infrastrukture u tim regionima, izjavio je danas šef Kancelarije Svetske banke u Srbiji Toni Verheijen.

Verheijen je govorio na konferenciji na kojoj je predstavljena „Mapa siromaštva u Srbiji“, izrađena na osnovu podataka iz popisa iz 2011. godine i Ankete o prihodima i životnom standardu, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

On je naglasio da se smanjenje siromaštva i pospešivanje privrednog rasta sprovodi identifikacijom i prepoznavanjem onih koji su u najvećem riziku.

Državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević je ukazao da je za Vladu Srbije i resorno ministarstvo smanjenje siromaštva jedan od ključnih prioriteta.

U okviru reformi socijalne politike i politike zapošljavanja, usvojena je i Strategija za socijalno uključivanje Roma i Romkinja za period 2016-2025, a u narednom periodu biće završen i Akcioni plan da bi Strategija mogla da se primeni, rekao je Ivanišević. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari