Ivanka Popović: Upotreba univerziteta za političke obračune ne koristi nikome

Rektorka Univerziteta u Beogradu za Danas

Ostavite komentar


  1. Divim se rektorki Ivanki Popovic:pravicna,dostojanstvena,slobodna,uvek neustrasiva.

  2. Kako prof. Popović komentariše informaciju da je protest na Filološkom započet od strane ćerke Prorektorke Gordane Ilic Popov? S obzirom da se pominje „mešanje politike“ zašto je dozvolila da po prijavi profesora 1 od 5 miliona odlucuje Komisija Univerziteta u Beogradu čiji je predsednik Dekan FPNa potpisnik proglasa 1 od 5 miliona? Naravno ovo je sve dokazivo, dovoljno je videti imena profesora kao što su Iva Draškić, Andrijana Marčetić i ostali kao i ime Dekana FPNa Dragan R Simić na listi Proglas 1 od 5 mil koji je dostuoan na internetu… post prof. Popovic. da li ovo nije mesanje politike u Vas rad koji ste svesno dopustili?

    1. Gos. Istina, u Vasem komentaru je tragocno sto se vidi da ste interni (bot), a ne umete da se izrazite. Uz to sta da izrazite kad ovde nema sadrzaja. Ako takve kao sto ste Vi nastoje da uklone sa rukovodecih polozaja, onda je jasno koliko su u pravu. Vas mentalni sklop je tragican.

  3. Rektorka bi morala pod hitno da se oglasi i po pitanju legitimnosti izbora dekana Filozofskog fakulteta. Prilikom njegovog izbora mnogi ukazuju da je doslo do flagrantnog krsenja Stratuta fakulteta. Statut predviđa da kandidati za dekana moraju da imaju podršku veću od dve trećine odelenja, a ne kako oni tumače odelnja koja s eizjuane. Velika je razlika izmerđu u ove dve formulacije, a jasno je šta je Statutom predviđeno. Zašto s eo ovome ne oglašava Rektorka, da li prikriva nelegalni izbor prof. dr Despotovića? O čemu se radi, zar ne mora poštovati Sopstveni statut i Filozofski fakultet?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.