Ivanović odgovara Vučeviću: Odlučite da li je Vučić učestvovao u kampanji ili ne 1Foto: Promo

Predsednik SNS-a Miloš Vučević uputio je dopis Nadzornom odboru za izbornu kampanju, tvrdeći da su Danas, N1 i Nova prekršili izbornu tišinu, odnosno Zakon o izboru narodnih poslanika, a u svom pismu posebno se osvrnuo na emisiju „Veče sa Ivanom Ivanovićem“.

Pritom je Vučević emisiju „prekrstio“ u „Kod Ivana Ivanovića“, optuživši voditelja da je njegov gost Dragan Bjelogrlić „podsticao ljude da glasaju“ i da se aktiviraju u društvenom životu, s obzirom na to da „mnogi nezadovoljni gube interesovanje za politiku“.

„U emisiji je Bjelogrlić opširno govorio o navodnim teškoćama i problemima sa kojima se društvo suočava, dok je voditelj Ivan Ivanović, takođe pristalica platforme ProGlas, uputio neumesne uvrede na račun Aleksandra Vučića, nosioca liste Srpske napredne stranke na ovim izborima“, naveo je Vučević.

On je dodao da je Bjelogrlić „suptilno“ kritikovao SNS „u vreme kada je to zakonom zabranjeno“.

Ivanović ocenjuje za Danas da ovo „pismeno“ SNS-a obiluje neistinama i nelogičnostima.

– Kao prvo, čak i ptice na grani znaju da se moja emisija zove “Veče sa Ivanom Ivanovićem”, a ne “Kod Iv. Iv.” Kao drugo, ja nisam ni član ni potpisnik ProGlasa. Govorio sam u Nišu kao gost, koji se već osam godina bavi ovom vrstom aktivizma, pozivanjem građana da glasaju – ukazuje Ivanović.

On dodaje da je u pomenutoj epizodi eksplicitno naveo da se njegov poziv odnosi i na birače Srpske napredne stranke.

– Što se tiče predsednika Srbije, on nije bio kandidat na ovim izborima i nije bio na listi kandidata, a šala svakako nije bila o njemu, već o onima koji borave u njegovoj zadnjici. Naprednjaci nikako da odluče da li je Vučić učestvovao u ovoj kampanji ili nije. Ako jeste, onda niko nije smeo da mu spominje ime. Ni Pink, ni Hepi, ni Prva, ni B92… – podseća Ivanović.

Kako kaže, najsmešniji deo pisma mu je Vučevićevo pozivanje na OEBS, EU i Venecijansku komisiju, “jer ako su to i njihove vrednosti, onda nikako nisu smeli da pokradu ove izbore”.

– Ovo “pismeno” je pre svega poruka svima koji nisu deo ekipe, da za njih nema mesta u naprednjačkoj Srbiji. To je tužno i zastrašujuće – poručuje Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari