Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u četvrtfinale turnira u Brizbejnu, nakon što je poražena od trenutno 13. teniserke sveta, Belgijanke Kim Klajsters sa 2:1 (6:1, 1:6, 6:3).

Ivanovićeva nije uspela da savlada Klajsters ni u petom međusobnom duelu, iako je ovog puta imala veliku šansu da napravi podvig jer je u odlučujućem setu imala brejk prednosti. Nekadašnji svetski broj jedan u sastaće se u četvrtfinalu sa boljom iz duela između Samante Stosur i Ivete Benešove.

Meč drugog kola sinoć je odigrala i trenutno najbolja srpska teniserka Jelena Janković protiv Nine Bračikove, dok se Bojana Jovanovski sastala sa Serenom Vilijams.

Turnir u Brizbejnu igra se za nagradni fond od 655.000 dolara.

Zimonjić uspešan na startu Dohe

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov dubl partner, Rus Dmitrij Tursunov, plasirali su se u drugo kolo turnira u Dohi nakon što su na startu takmičenja savladali druge nosioce Amerikanca Džejmsa Seretanija i Belgijanca Dirka Normana sa 2:0 (6:4, 6:1). Sinoć je meč prvog kola odigrao i Viktor Troicki u paru sa Lukašom Kubotom, protiv italijanske kombinacije koju čine Andreas Sepi i Flavio Ćipola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari