Srpska teniserka Ana Ivanović uspela je da odbrani titulu na „utešnom“ Masters turniru u Baliju, nakon što je u finalu savladala Anabel Medinu Gariges iz Španije sa 2:0 (6:3, 6:0), na svoj 24. rođendan. Ovo je 11. titula u karijeri za nekadašnju prvu teniserku sveta, a za učešće na Mastersu u Baliju Ivanovićeva je dobila specijalnu pozivnicu organizatora.


Srpska teniserka je fantastično započela meč i odmah povela sa 3:0, a do kraja seta je održavala visok nivo igre i uz sigurne servise povela sa 1:0 u finalu poslednjeg turnira sezone. U nastavku meča, Ivanovićeva nije pružila nijednu šansu za preokret trenutno 28. teniserki na WTA listi i uspela je da trijumfuje u svom prvom finalu ove godine nakon samo 62 minuta igre.

– Toliko sam bila skoncentrisana na igru da sam pri odlasku na predah sela na Anabelinu stolicu. Nisam mnogo grešila u finalu, a nisam htela ni da izneverim sve ove navijače koji su došli da me podrže. Zapravo, nikada nisam imala ovoliko ljudi na proslavi rođendana. Ovde se osećam opušteno i to mi dosta pomaže. Došla sam da se takmičim, ali istovremeno dosta vremena provodim odmarajući se na prelepim plažama. Ako iskoristim svoje šanse i održim dobar nivo igre mogu do prvih deset naredne sezone. To bi bio prvi korak, a potom želim i više da napredujem – izjavila je Ana Ivanović nakon meča i zahvalila se organizatorima turnira što su joj dodelili specijalnu pozivnicu.

Srpska teniserka je na putu do finala savladala Italijanku Robertu Vinči i Ruskinju Nađu Petrovu, a zahvaljujući trijumfu u finalu zaradila je 210.000 dolara.

Neizvestan nastup Đokovića u Parizu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nagovestio je da postoji mogućnost da ne učestvuje na Mastersu koji počinje danas u Parizu, zbog povrede ramena koju je zadobio na turniru u Bazelu. Srpski Dejvis kup reprezentativac izjavio je da oseća velike bolove i da narednih dana neće moći da trenira, ali da se nada brzom oporavku i takmičenju na predstojećem turniru.

Federer pobednik turnira u Bazelu

Švajcarski teniser Rodžer Federer osvojio je turnir u Bazelu, pošto je danas pobedio Keija Nišikorija sa 2:0 (6:1, 6:3). Meč je trajao sat i 12 minuta. Federer je od 14 iskoristio četiri brejk lopte u meču, dok je Nišikori imao jednu šansu da uzme brejk Švajcarcu, ali je nije iskoristio. Švajcarski teniser odservirao je pet as udarca, a Nišikori je imao četiri servis greške. I. D.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari