Mesto u četvrtfinalu turnira u Dubaiju obezbedila je Ana Ivanović, ali među osam najboljih teniserki neće biti i prva igračica Srbije Jelena Janković. Ivanovićeva je u trećem kolu bila bolja od Francuskinje Kamil Pin – 2:0 (6:2, 7:6), dok je Jankovićevu iznenadila i nadigrala Estonka Kaja Kanepi – 0:2 (2:6, 5:7).

Za mesto u polufinalu Ivanovićeva će igrati protiv Serene Vilijams koja je bila bolja od Ži Ženg (6:4, 6:2). Srpska teniserka u prvom setu protiv Kamil Pin (104. na WTA) prikazala je veoma dominantnu igru, koja je u pojedinim momentima podsećala na onu sa kojom je prošle godine stigla na vodeće mesto WTA liste. Ivanovićeva je rutinski realizovala dva brejka i bez ikakvih problema došla do vođstva. U nastavku, međutim, došlo je do manjeg pada u igri osme teniserke planete, čemu je svakako doprineo i ozbiljniji otpor Francuskinje. Izjednačenija partija rezultovala je igrom gem za gem, pa je taj- brejk odlučivao o boljoj u drugom setu. Da joj servis ponovo postaje najjače oružje Ivanovićeva je potvrdila u ovom meču i taj-brejku drugog seta.

– Za protivnika sam imala dobru teniserku, koja dobro trči. U drugom setu nisam bila tako agresivna kao u prvom, davala sam joj kraće lopte. Više radim na servisu i imam više samopouzdanja. To se bolje moglo videti u prvom setu – izjavila je Ana Ivanović.

Prvi susret sa Estonkom Kajom Kanepi najbolja srpska igračica Jelena Jankovićdugo će pamatiti. Trećoj teniserki planete ništa nije polazilo od ruke, puno je grešila što je 24. igračica sa WTA liste i te kako znala da iskoristi. Loš servis Jankovićeve pomogao je Estonki da u prvom setu upiše dva brejka, te i tako dođe do vođstva. Kanepi je u nastavku delovala još dominatnije i ponovo je skoro neometana osvojila dva brejka – 4:0. Uspela je Jelena Jankovićda nadoknadi minus, ali kasno je bilo za povratak i potpuni preokret.

– Ovo je bio strašan dan za mene. Konstantno sam pravila neiznuđene greške, nisam mogla da sastavim dva dobra udarca. Nisam se kretala kako treba ni videla lopticu kako treba. Ona nije ni morala da uradi ništa posebno. U suštini sam pobedila samu sebe. Ne znam šta se dogodilo, ali stid me je ovakve igre – izjavila je Jankovićeva posle poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari