Srpska teniserka Ana Ivanović startovala je pobedom na turniru u Baliju gde brani prošlogodišnju titulu, savladavši u prvom kolu Italijanku Robertu Vinči sa 2:0 (6:3, 6:3).


Ivanovićeva je meč započela agresivno, uspela da napravi dva brejka i ostvari veliku prednost od 4:0. Vinči je tada zaigrala bolje i osvojila naredna dva gema, ali se srpska teniserka ubrzo vratila u meč i do kraja prvog seta nije imala većih problema. Drugi deo igre počeo je dosta neizvesnije, ali je 26. teniserka na WTA listi uspela pri rezultatu 3:3 da napravi brejk, još jednom osvoji gem na servis protivnice i rutinski privede meč kraju za samo 66 minuta igre. Ovo je bila peta pobeda srpske teniserke od ukupno sedam odigranih mečeva sa Robertom Vinči.

Ana Ivanović dobila je specijalnu pozivnicu od organizatora za učešće na turniru u Baliju, a u polufinalu sastaće se sa Ruskinjom Nađom Petrovom koja je savladala Šuai Peng takođe sa 2:0. Srpska i ruska teniserka sastajale su se do sada 11 puta, a Ivanovićeva je bila bolja u šest međusobnih duela.

Đoković ekspresan protiv Kubota u Bazelu

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković ostvario je ubedljivu pobedu u drugom kolu ATP turnira u Bazelu protiv Lukaša Kubota od 2:0 (6:1, 6:2) posle samo 55 minuta igre. Poljak nije uspeo da pruži adekvatan otpor Đokoviću, koji će danas u trećoj rundi igrati protiv Markosa Bagdatisa. Kipranin je dan ranije savladao domaćeg predstavnika Mišela Lamera sa 2:1 (7:6, 6:7, 6:3).

Zimonjić i Ljodra u borbi za finale

Srpski teniser Nenad Zimonjić i njegov dubl partner Francuz Majkl Ljodra plasirali su se u polufinale turnira u Bazelu nakon što im je američka kombinacija Endi Rodik i Mardi Fiš predala meč bez borbe zbog povrede Fiša. Srpsko-francuski par boriće se za finale sa boljim iz duela između Viktora Troickog i Ivana Dodiga i nemačko-austrijske kombinacije Kristofer Kas i Aleksandar Fej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari