Bivši premijer Hrvatske i predsednik Hrvatske demokratske zajednice Ivo Sanader izjavio je da se ne vraća u politiku, odbacivši na taj način medijska nagađanja o tome da planira da se vrati u politički život.

Sanader je na predavanju „Hrvatska i jugoistočna Evropa u procesu evropskih integracija“ u Beču ocenio da je Hrvatska zrela za pristup Evropskoj uniji. Kako je juče izvestila Hrvatska radio-televizija, Sanader je naveo da proces evropskog ujedinjenja ne može da bude potpun bez Hrvatske, ali ni bez drugih država u jugoistočnoj Evropi. Predavanje u Beču organizovalo je Austrijsko društvo za spoljnu politiku, koje vodi bivši austrijski kancelar Volfgang Šisel i UN.

HRT navodi da se Sanader porukom da se ne vraća u politiku obratio hrvatskim novinarima s kojima u poslednje vreme nije baš u ljubavi.

Podseća se da pre preuzimanja premijerske funkcije Sanaderova naslednica na mestu premijera Jadranka Kosor, osim u populaciji ratnih veterana, u političkom životu nije ostavila bitniji trag. Stoga su mnogi nagađali da je Sanader predložio Kosor sa nadom da će se vratiti u politiku kao spasilac, ističe HRT i navodi da je situacija krenula u suprotnom smeru.

Kao primer se ističe ispitivanje javnog mnjenja u oktobru, prema kojem je Kosor u prva tri meseca nadmašila bivšeg premijera – građani su njenoj vladi dali prosečnu ocenu 2,59, dok je Sanader svoju ostavio s ocenom 2,4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari