Opozicija Zimbabvea je saopštila da su pregovori o političkoj krizi u zemlji s partijom predsednika Roberta Mugabea stali na „mrtvu tačku“. Anonimni zvaničnici tvrde da je ponuda da opozicioni vođa Morgan Cvangiraji bude treći potpredsednik „uvredljiva“. Pregovori su započeti protekle nedelje u Južnoj Africi nakon susreta Cvangiraija i Mugabea, pri čemu obojica tvrde da su odneli pobedu na nedavnim izborima.

Opozicija Zimbabvea je saopštila da su pregovori o političkoj krizi u zemlji s partijom predsednika Roberta Mugabea stali na „mrtvu tačku“. Anonimni zvaničnici tvrde da je ponuda da opozicioni vođa Morgan Cvangiraji bude treći potpredsednik „uvredljiva“. Pregovori su započeti protekle nedelje u Južnoj Africi nakon susreta Cvangiraija i Mugabea, pri čemu obojica tvrde da su odneli pobedu na nedavnim izborima. Predsednik Južne Afrike Tabo Mbeki je izjavio da je dijalog između vlasti i opozicije Zimbabvea prekinut, ali da će za nekoliko dana biti nastavljen.
Istanbul – Kurdske organizacije negirale su da stoje iza bombaških napada u Istanbulu, te su odgovornost za to prenele na svetovnu grupu u senci koja se sumnjiči da teži da zbaci s vlasti islamski orijentisanu vladu. Ekstremistička Kurdistanska radnička partija (PKK) odbacila je tvrdnje glavne opozicione svetovno orijentisane Republičke narodne partije da je ona odgovorna za eksplozije u Gungeronu, evropskom delu Istanbula. Jedan kurdski političar poricao je da ima bilo kakve veze sa eksplozijama i dodao da napad ima obeležja Ergenekona, sekularno orijentisane grupe koja se traži zbog sumnji da planira državni udar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari