Izraelski premijer Ehud Olmert suočiće se s krivičnom istragom povodom kupovine svoje imovine u Jerusalimu, saopštilo je juče Ministarstvo pravde. Potez je usledio pošto je vladina agencija za istragu zaključila da je Olmert platio 325.000 dolara, cenu koja je ispod tržišne vrednosti, za svoju kuću u Jerusalimu.

Izraelski premijer Ehud Olmert suočiće se s krivičnom istragom povodom kupovine svoje imovine u Jerusalimu, saopštilo je juče Ministarstvo pravde. Potez je usledio pošto je vladina agencija za istragu zaključila da je Olmert platio 325.000 dolara, cenu koja je ispod tržišne vrednosti, za svoju kuću u Jerusalimu. Premijer je uložio žalbu ističući da je nevin i da je cena bila poštena. Ipak, obećao je da će u potpunosti sarađivati u istrazi. AP
Nju Delhi – Indijska vladajuća Kongresna partija imenovala je Raula Gandija za generalnog sekretara te partije. Gandi (37) je sin predsednika Kongresne partije Sonje Gandi. Politički posmatrači kažu da će on najverovatnije jednog dana biti premijer zemlje. Analitičari navode da je Gandijevo imenovanje pokazatelj da se Kongres sprema za prevremene izbore.
Bagdad – Žena koja je bila jedini pacijent s kolerom u Bagdadu preminula je u nedelju, saopštila je juče Svetska zdravstvena organizacija (SZO) i dodala da je ukupno 11 ljudi umrlo u Iraku od te zarazne bolesti. Naima Al-Gasir (40), koja je radila za SZO, umrla je juče, a prošle nedelje je utvrđeno da je dobila koleru. Ukupno 1.652 osobe su obolele od kolere u Iraku, dok više od 29.000 imaju akutne stomačne tegobe i sumnja se da su i oni zaraženi. Kako je SZO prošle nedelje saopštila, severni deo Iraka je najviše pogođen kolerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari