Izabrani novi upravni odbori RTS-a i RTV-a 1Foto: Bojan Cvejić

Savet Regulatornog tela za elektronske medije (REM) je na današnjoj sednici izabrao novih šest članova Upravnog odbora Radio-televizije Srbije, i isto toliko nedostajućih članova UO Radio-televizije Vojvodine.

 

U narednih pet godina u tom upravnom organu RTS nastaviće da radi troje dosadašnjih članova, i to Branko Radun, Ljiljana Đurđevac i Miroslav Nikolić. Za nove članove izabrani su Muharem Bazdulj, Branislav Klanšček i Milivoje Pavlović.

Za članove Upravnog odbora Javne medijske ustanove RTV izabrani su Aleksandar Komnenović, Borislav Pupavac, Marko Ćalić, Aleksandar Čupić i Valentin Mik.

Upravni odbori republičkog i pokrajinskog javnog servisa imaju po devet članova, a mandat još uvek traje Šćepanu Praščeviću, Nenadu Jankoviću i Zoranu Panoviću u UO RTS-a , kao i Branku Bjeliću, Branislavu Popoviću i Jovanu Adamovu u UO RTV-a.

Rad tih organa je, nakon isteka mandata, zvanično zaustavljen do izbora novih članova.

Podsetimo, republički javni servis je već tri meseca bez upravnog odbora, jer je starom sastavu istekao mandat sredinom aprila.

Savet REM-a je u tri navrata bezuspešno pokušavao da izglasa nedostajuće članove upravnih odbora, jer na sednicama nije bilo kvoruma za dvotrećinsku većinu, koliko je potrebno za izglasavanje takve odluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari