Izetbegović najavio Vučićev dolazak u Sarajevo: Sa njim ću razgovarati kao Bakir sa Aleksandrom 1Mladen Ivanić, Dragan Čović, Aleksandar Vučić i Bakir Izetbegović u Beogradu 15. januara 2018. Foto: EPA-EFFE/KOCA SULEJMANOVIC

Predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović najavio je večeras susrete sa predsednicima Hrvatske i Srbije Zoranom Milanovićem i Aleksandrom Vučićem u Sarajevu, piše Oslobođenje.

U jednom delu svojih izjava na N1 BiH lider SDA se dotakao i razgovara sa Zoranom Milanovićem i Aleksandrom Vučićem. Komentarisao je i to što ga Milanović i Vučić karakterišu i pozivaju kao predstavnika Bošnjaka.

„Ne znam ja kako oni jedni druge pozivaju, oni se sve vreme nalaze jedni s drugima pričaju o našoj zemlji. I ne treba ih pustiti da oni sami pričaju. Treba razgovarati s tim ljudima, ostaviti animozitete po strani bez obzira o kojem narodu je reč jer mi živimo s njima. Verovatno neću otići u Beograd, Vučić će u Sarajevo, ali videćemo kako će to biti. S njim sam u kontaktu“, kazao je Izeetbegović.

S njim ću, dodao je, razgovarati kao Bakir s Aleksandrom.

„Predsednik Srbije treba da se sastaje sa članovima Predsedništva BiH, a svi mi koji na pozitivan način možemo učestvovati na razvoj BiH trebamo razgovarati. Vučić će se sastati sa uticajnim Bošnjakom, sa uticajnim političarem kao što je i on. Ja sam odbijao formate gde su me zvali u svojstvu Bošnjaka, ja ne mislim da ih predstavljam“, kazao je u Presingu N1 Izetbegović.

Govoreći o izmenama Izbornog zakona, Izetbegović je kazao kako se ta situacija neće rešiti dok se, između sebe, ne dogovore domaći predstavnici.

Nakon dogovora, potrebno je obavestiti Interresornu grupu za izmene Izbornog zakona. Bez toga, kako kaže lider SDA, nikakvi pomaci neće biti napravljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari