Izvršni odbor SANU podržao kritičare gondole na Kalemegdanu

Treće odeljenje akademika protiv rekonstrukcija u Beogradu koje nose "rizik nepopravljivih promašaja"

Ostavite komentar


  1. Veoma mi je drago da se i Akademija i akademici uključiše u rešavanje ovog,ipak problema.Neverovatno je da niko iz te Akademije nije reagovao daleko ranije još dok su se posecala stabla,neverovatno je da niko u toj Akademiji nije znao za plan izgradnje gondole,neverovatno je…Svakako,je potrebno definitivno stručno i odgovorno razrešiti problem izgradnje gondole,da ili ne.Ako je ne,onda se sredstva planirana za izgradnju gondole moraju usmeriti na radove revitalizacije delova Kalemegdana kao i na arheološke radove kojim bi se iskopalo ono što navodno postoji i što se ne sme skrnaviti.Svakako treba i da odgovaraju oni koji su krenuli u ovaj poduhvat izgradnje gondole,a da nisu imali sva potrebna mišljenja i validnu dokumentaciju što su slagali,ako su,javnost tvrdeći da je sve definisano i regulisano.Svakako je krajnje vreme da se ozbiljno počne raditi.Potrebno je Vojni muzej prebaciti u nadležnost grada,uraditi sve potrebne pripreme i aplicirati za preliminarnu listu UNESCOa ..pa zatim..znači ako jedno obustavimo jer je loše,radimo,onda ono,što,je dobro,najgore je ostaviti sve nedovršeno sledećih nekoliko desetina godina.

  2. Ova pošast od primitivizma i prostakluka u liku i delu tzv. SRPSKE NAPREDNE STRANKE PREDVOĐENE SAMIM PREDSEDNIKOM DRŽAVE, KOJI NI SLUČAJNO NA TOJ POZICIJI NE BI SMEO FIGURISATI KAO PREDSEDNIK TE NESKRIVENO FAŠISTIČKE STRANKE, KOJI SE TU NAŠAO TEŠKOM GREŠKOM, najveću štetu je napravila i tek može napraviti u Beogradu. Neverovatno je da tome nema otpora. Tu nehajnost već plaćamo, a tek ćemo plaćati. Tek ćemo plaćati to glumatanje i laži – laže nas ovde, laže naivne političare iz EU, sve mu prolazi… Ta kreatura nam se ruga.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.