Janjić demantovao da je radio na gašenju zrenjaninske KTV 1Foto: Grad Zrenjanin

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić demantovao je navode Danice Radić da je radio na gušenju KTV televizije, kako je danas prenelo Udruženje novinara Srbije (UNS) i naglasio da sa KTV televizijom godinama ima izuzetno dobru saradnju.

Najpre želim da istaknem da sa KTV televizijom imam izuzetno dobru saradnju, i ona traje godinama unazad, te sam iznanađen navodima gospođe Radić koje ste mi predočili, a koji su otvorenim pismom stigli UNS“, rekao je gradonačelnik Zrenjanina Udruženju novinara Vojvodine (UNV), upitan da li i zašto radi na gašenju lokalne KTV Zrenjanin.

Janjić je naglasio da grad nema uticaja na Ministarstvo kulture, jer ono nije u nadležnosti grada, kao ni njegove komisije, ali je predložio da se napravi komparacija najviših svota koje za informisanje daju drugi gradovi u Srbiji, pa će onda biti jasno da Grad Zrenjanin sve televizije na svojoj teritoriji finansira ravnomerno i pravično, godinama unazad.

U pismu koje je objavio UNS Radić je navela da joj je Janjić preneo tvrdnje direktora BIA Bratislava Gašića da mora da proda KTV zbog neodgovarajuće uređivačke politike.

Kolegijum UNV poručio je je da je iznenađen navodima da gradonačelnik Janjić prenosi bilo čije poruke, i da ne može znati da li je to istina, jer niko iz kolegijuma nije tome svedočio, ali, kako se ističe u saopštenju, on je oduvek delovao predusretljivo prema medijima i medijskoj zajednici.

Kolegijum UNV je potvrdio da je situacija u medijima veoma teška, istakao da podržava KTV i pozvao obe strane da nastave saradnju kao i prethodnih godina, jer je KTV Zrenjanin veoma značajan za javno informisanje Grada Zrenjanina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari