Janko Tipsarević i Jelena Janković braniće danas čast srpskog tenisa u Majamiju u pojedinačnoj konkurenciji. Tipsarević će u trećem kolu igrati protiv Filipa Pečnera iz Nemačke, koji je napravio iznenađenje i u dva seta (6:3, 6:4) izbacio Austrijanca Jirgena Melcera, dok će se Jankovićeva u osmini finala sastati sa Anabelom Medinom Gariges iz Španije koja je sa 2:0 (6:3, 6:4) bila bolja od Ruskinje Elene Vesnine.


Tipsarević je do treće runde stigao posle odlične partije protiv Hrvata Marina Čilića. U prethodnih pet međusobnih duela pobeđivao je hrvatski teniser, ali je Janko u kasne subotnje sate po srpskom vremenu manje grešio i sasvim zasluženo ostvario „prvenac“ protiv velikog rivala. Možda ga je motivisao i rezultat meča između Pečnera i Melcera u kojem je deseti nosilac neočekivano eliminisan, što mu otvara žreb skoro do četvrtfinala gde bi ga mogao sačekati Rodžer Federer. Sa današnjim rivalom sastao se samo jednom na turnirima najviše kategorije i to prošle godine u Majamiju. Pečner je tada u prvom kolu slavio sa 2:0 (6:4, 6:0), tako da će Tipsarević imati priliku da na istom mestu izjednači međusobni skor. Pre šest godina odigrali su jedan meč i na čelendžeru u Helsinkiju, kada je takođe sa 2:0 (6:4, 6:4) slavio nepuna tri meseca stariji Nemac. Ukoliko pobedi danas Janko će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela 25. nosioca Francuza Žila Simona i Urugvajca Pabla Kuevasa koji je zaustavio domaćeg ljubimca Endija Rodika.

Jankovićeva je plasmanom u osminu finala ponovila prošlogodišnji rezultat iz Majamija, a za korak dalje biće joj neophodna sedma pobeda u karijeri iz isto toliko susreta sa Španjolkom Anabelom Medinom Gariges. Protiv Klare Zakopalove u subotu uveče Jelena je imala problema u prvom setu, ali je kasnije prebacila u višu brzinu i brzo završila duel – 2:0 (7:5, 6:1). Ako danas prema očekivanjima trijumfuje nad Garigesovom u četvrtfinalu će igrati protiv pobednice susreta između prvog nosioca i najbolje teniserke na WTA listi Karoline Voznijacki iz Danske i Nemice srpskog porekla Andree Petković, koja je postavljena za 21. „kosturašicu“.

Đoković, Troicki i Ivanovićeva igrali sinoć

Prošle noći troje srpskih tenisera igralo je na turniru u Majamiju. Novak Đoković zatvorio je program protiv domaćeg tenisera Džejmsa Blejka, a srpsko-američki duel odigrali su nešto ranije i Viktor Troicki i Sem Kveri. Ana Ivanović je za protivnicu imala Viržiniju Razano iz Francuske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari