Janković: Srbija je sekularna država

Nakon poruke patrijarha Irineja da su srpkinje dužne da rađaju

Ostavite komentar


  1. Како СПЦ, (вероватно и друге) има обимну привредну делатност а не плаћа порез заједници, као сваки други порески обавезник у Србији, како се обилато финансира из пореских прихода грађана, чак и за њене делатности ван државе Србије, како је супротно уставу Р Србије верским заједницама уступљен државни образовни систем и деца у њему, финансиран од пореских прихода, рекао бих да у Србији црква има своју државу а не да је Србија секуларна држава.

  2. Zadovoljna sam onim sto u ovoj nesrecnoj i za ljudski rod sramotnoj prici koju je inicirala jedna kontroverzna ustanova kao sto je SPC,zene imaju hrabrosti da se brane od zlotvora koji nisu nista manje dece pobili u ratovima u Bozije ime.
    alo mi je mucno sto nasi vrli lideri i pozicije i opozicije mudro cute i glasaju za presipanje nasih novaca u crkvene kase za besmislene i skupe projekte u kakav spada oslikavanje(mozaicno)hrama S.Save sa natpisima za koje nisam sigurna jesu li crkvenoslovenski ili neka od ruskih redakcija,sto ce malo ko umeti da procita ali ce izgledati kao na vasaru.:
    Kad nemamo hleba,zdravlja i obrazovanja,neka nam sija sarena laza mozaickih idola.
    Samo da naglasim da Crkvi nisu gadne pare kojih su polovinu zaradile te,po njima zlikovacke zene,koje ne mogu i zaradjivati i decu radjati,a da i materi crkvi bude dobro,vozni park bogat i tanjiri prepuni.

  3. "populaciona politika podrazumeva mehanizme podsticanja rađanja, koji obuhvataju žene i muškarce"
    Како ће то да потстакне мушкарце да рађају?

  4. Koje podsticajne mere radjanja? One koje su naprednjaci prve ukinuli kad su dosli na vlast? Ugovori o radu na odredjeno vreme za sve kao pravilo a ne izuzetak kako pise u zakonu o radu, pa zene ne mogu da ostvare prava zbog takvih zloupotreba? Gde si da se oglsis sto drzavni sluzbenici iz tog razloga ne mogu da napreduju u sluzbi cime su po zelji naprednjaka, osim ako nemaju dobru vezu pa im to ne smeta diskriminisani u odnosu na one koji imaju ugovore za stalno ine strepe da li ce im biti produzeni posle par meseci. Sve su oni koji su te postavili podredili strahu i kontroli radi ostanka na vlast a ti cutis. kakav posle toga imas kredibilitet da pricas o bilo cemu, kao i novi ombudsman, koji nista konkretno do sada nije uradio u kontroli upravne vlasti. Nasli ste nebitnu i zakonom uredjenu oblast da se prepirete sa onima koji niocemu ne odlucuju a one koji krse prava direktno svojim odlukama stitite.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.