Javna rasprava o lokalnim komunalnim taksama na teritoriji opštine Negotin za 2023. godinu 1FOTO: S. M. J.

S ciljem obezbeđivanja javnosti u procesu donošenja budžeta opštine i učešću subjekata u davanju primedbi, predloga i sugestija koje će poslužiti za konačno utvrđivanje predloga Odluke o lokalnim komunalnim taksama na teritoriji opštine Negotin za 2023. godinu lokalna samouprava organizuje otvoreni sastanak koja će biti održan u sredu, 7. decembra.

U pozivu za javnu raspravu Opštinsko veće Negotin „ u cilju sveobuhvatnog razmatranja navedenog dokumenta, poziva sve zainteresovane građane da uzmu aktivno učešće“.

– Cilj javne rasprave jeste obezbeđivanje javnosti u procesu donošenja budžeta opštine i učešću subjekata u davanju primedbi, predloga i sugestija koje će poslužiti za konačno utvrđivanje predloga Odluke o lokalnim komunalnim taksama. Željeni učesnici u javnoj raspravi su: javna preduzeća, javne ustanove, škole, predškolske ustanove, mesne zajednice, sportske organizacije, nevladine organizacije, službe Opštinske uprave, predstavnici privrede, poljoprivrede i zainteresovani građani i predstavnici sredstava javnog informisanja – navodi se u programu javne rasprave.

Od javne rasprave se očekuje da podstakne obveznike lokalne komunalne takse, stručnjake i širu javnost da se uključe u proces rasprave i daju konkretne predloge, mišljenja i komentare na nacrt Odluke.

Inače, ovom Odlukom uvode se lokalne komunalne takse za korišćenje prava, predmeta i usluga na teritoriji opštine Negotin u 2023. godini i utvrđuju se obveznici, visina, olakšice, rokovi i način plaćanja lokalne komunalne takse.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari