Javne česme u Nišu će biti ponovo otvorene ako do kraja dana odobri Institut za javno zdravlje 1Foto: Pixabay/Rawpixel

Javne česme na području grada Niša mogle bi za par dana ponovo da budu otvorene ukoliko do kraja dana Institut za javno zdravlje (IZJZ) to odobri, rekao je agenciji Beta načelnik Opštinske uprave opštine Medijana Saša Markišić. 

On je izjavio da su javne česme juče zatvorene po preporuci IZJZ, zbog opasnosti od prenošenja korona virusa, s obzirom na to da nije moguće dezinfikovati slavine posle korišćenja.

„Ukoliko iz Instituta dobijemo napismeno da česme mogu da budu otvorene, već sutra ćemo dati nalog JKP ‘Naisus’ da uzme uzorke i laboratorijski potvrdi ispravnost vode. Ukoliko ne dobijemo dozvolu, ostaće zatvorene“, rekao je Markišić.

Kako je naveo, uzimanje uzoraka vode je uobičajena procedura prilikom svakog ponovnog otvaranja česama.

„Naša želja je da tu proceduru što pre obavimo kako bi česme što pre bile otvorene, jer idu vrućine i voda je potrebna ljudima“, kazao je Markišić.

On je dodao da su javne česme u Nišu zbog vanrednog stanja ove godine otvorene kasnije nego što je to uobičajeno tako da su pre zatvaranja radile svega desetak dana.

Prema njegovim rečima, od 16 javnih česama na području grada, nije bila u funkciji jedino česma „Puž“ u „Čairu“ zbog ozbiljnog tehničkog kvara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari