Javnim novcem prave „Vučićev Beograd“

Šta misle sagovornici Danasa o Savskom trgu i činjenici da je projekat uređenja dobio španski tim, a ne arhitekte iz Srbije?

Ostavite komentar


  1. Kada uplačujem sebi proviziju ne radim preko banaka u Srbiji. Otvorim račun na ime sinovca koji živi u Španiji i platim mu uslugu koju nije obavio. Njemu je 10% puna kapa i svi smo zadovoljni jer radimo na polzu srpskog naroda.

  2. A, ko je dobio radove za Most na Adi, ili za Bulevar, narocito za cuvene bunkere, za bacanje smeca??? Beograd je napokon izasao iz mraka, u koji su ga bacile prethodne vlasti,. I, Beograd ce uvek biti Beograd, vec preko 2000 godina. Znaci, ni Titov, ni Milosevicev, ni djindjicev, ni Tadicev, ni Djilasov, pa ni Vucicev. Bice, uvek samo Beograd.

    1. “Beograd je izasao iz mraka i usao u dugogodisnji dug koji ce nasa deca i unuci isplacivati….Da dopunim tvoj komentar.

      1. A zašto ne bi spavao mirno? Demokrate su samo jednim potezom, a to je stavljanje tramvaja u sredinu, uništili vizuelno i Bul. Kralja Aleksandra i Nemanjinu. Pogledajte sada spomenik i železničku stanicu iz Nemanjine, videćete samo stubove i kablove za tramvaj. Nema to veze sa politikom, imamo problem sa estetikom. Došli ljudi sa sela i projektuju livade po trgovima, te livade su dokaz da nisu španci radili projekat Savski trga.

    2. Slabo ste informisani. Beograd ce biti u skladu sa svojim imenom,kada radikalima i njihovim satelitima, kao i SPS, vidi ledja. Do tada ce liciti na Vucji dol, koji su sada na vlasti.

  3. Uvažena gospodo, možemo mi da se nerviramo do mile volje ali jedna stvar se ne može osporiti: ova vlast je dobila izbore u Beogradu i sada rade ono što oni misle da treba, sviđalo se to nama ili ne. Zato, dragi moji uvređeni Beograđani, kada budu izbori pomerite stražnjicu iz kafića i glasajte za onoga za koga mislite da će najbolje zastupati interese ovog grada.

  4. Uklanja se spomenik braniocima ove zemlje po nalogu mentora sa zapada,jer su za njih ti branioci zlocinci. Kad zapad napada,zlocin je braniti se!

  5. Kojim bre to „javnim novcem“ AV diže sebi spomenik? Sve što ovaj provincijalac Vesić i ovi oko njega, uglavnom ruralskog porekla ruše po Beogradu, seku drveće i prave fontane, ružne spomenike i druge budalaštine, da bi ugodili svom gazdi Vučiću je novac naših UNUKA I PRAUNUKA jer će ONI a ne mi, otplaćivati silne kredite od kojih se sve to radi- pa i taj glupavi metro koji od nigde ne vodi nikuda- ili sa poljane vodi na livadu! Da Vučić hoće da arabizuje Beograd praveći ružnu kopiju Dubaja na obali Save a time, ujedno, i spomenik svojoj bolesnoj sujeti -to stoji. On bi ipak trebao da se dobro razmisli. Posle odlaska sa vlasti, nadamo se na zasluženi odmor u Zabelu od najmanje 10 godina, obično se spomenici „bivših“ odmah ruše. Teže će biti sa BG-Dubaiem- mnogo bre betončine, armatura i koješta još. Pa bi rušenje nanelo još više troškova našim unucima i praunucima! Ali- otom- potom.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.