Suđenje bivšem beogradskom okružnom tužiocu Radetu Terziću za zloupotrebu službenog položaja ponovo je juče odloženo u Opštinskom sudu u Smederevu. Suđenje je odloženo pošto u sud nisu došli svi svedoci čije je saslušanje, prema proceni učesnika u postupku, potrebno obaviti u jednom danu, rekla je sekretarka suda Manuela Jevtić. Ona je dodala da se ni branioci nisu odazvali.

Sudija Slobodan Ignjatović je, kao i na prošlom ročištu, naložio da sudski stražari ne puste u sudnicu novinare na javno suđenje Terziću navodeći da je sudnica mala. Predsednik Opštinskog suda Milorad Klašnja rekao je da sudija odlučuje da li će dopustiti prisustvo novinara na suđenju. Sekretarka Opštinskog suda je rekla da o tome da li novinari mogu da prisustvuju javnom suđenju „odlučuje predsednik suda“.

Ona je dodala da u svakom slučaju mora da se podnese zahtev da bi se znalo da li ima interesovanja za prisustvo suđenju. Sekretar suda Manuela Jevtić navela je da je potrebno da se novinari najave najkasnije dan pre suđenja. Ona je dodala da ukoliko nema mogućnosti u Opštinskom sudu potrebno je zatražiti od Okružnog suda odgovarajuću sudnicu. Okružni i Opštinski sud su u istoj zgradi.

Odobrenje samo za snimanje

Ni za jedno javno suđenje do sada nije bilo potrebno posebno odobrenje, osim za snimanje i fotografisanje. Rade Terzić uhapšen je 21. jula 2007. na zahtev tadašnjeg specijalnog tužioca Slobodana Radovanovića, a posle mesec i po dana provedenih u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu, pušten je da se brani sa slobode. Suđenje Terziću je zakazano za 4. februar 2010. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari