Jedna osoba poginula na pružnom prelazu između Velike Plane i Markovca 1Putni prelaz Mrsnici Foto: Infrastruktura železnice Srbije

Jedan muškarac je poginuo kada je nešto pre devet časova, između Velike Plane i Markovca putnički voz naleteo na automobil, saopšteno je iz JP “Infrastrukture železnice Srbije”.

Kako su istakli, do nesreće je došlo u 8.55 sati, na putnom prelazu koji je obezbeđen automatskim polubranicima sa svetlosnom i vertikalnom drumskom signalizacijom, kada je putnički voz naleteo na automobil i u toj nesreći poginuo je vozač drumskog vozila.

Automatski polubranici su, dodaje se u saopštenju, u trenutku nesreće bili ispravni i radili, a rampe su bile spuštene.

“Prema informacijama sa lica mesta, do nesreće je došlo kada je vozač automobila pokušao drumskim vozilom da zaobiđe spuštene polubranike i pređe preko pruge, iako su rampe zabranjivale dalju vožnju. U drumskom vozilu nije bilo drugih putnika, osim vozača koji je nastradao”, ističe se u saopštenju.

Na mestu nesreće su pripadnici MUP-a, Hitna pomoć, kao i predstavnici Železničke komisije za vanredne događaje. Železnički saobraćaj na ovom delu niške pruge trenutno je u prekidu.

“Infrastruktura železnice Srbije izražava saučešće porodici nastradalog. Infrastruktura železnice Srbije i ovaj put još jednom ponovo upozorava i apeluje da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija, da se ne prelazi preko pruge ukoliko su rampe spuštene i da se u saobraćaju bude pažljiv i odgovoran prema sebi i drugima. To je jedini način da se ovakve nesreće izbegnu i sačuvaju ljudski životi”, zaključuju u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari