Nakon eliminacije Janka Tipsarevića i Dušana Vemića, koji je u dubl konkurenciji nastupio sa Hrvatom, Ivom Karlovićem i Jelena Jankovićje završila učešće na ovogodišnjem Mastersu u Americi.

Treća teniserka sveta je u drugom kolu lako izgubila od mlade Ruskinje, Anastasije Pavljučenko rezultatom 2:0 u setovima (6:4, 6:4). Jankovićeva je priredila možda i najveće iznenađenje dosadašnjeg turnira, a novim porazom je potvrdila lošu formu u kojoj se nalazi. Ipak, da ne bude sve „crno“ na startu Indijen Velsa pobrinuli su se Novak Đoković, Ana Ivanovići Viktor Troicki.

– Borim se da pronađem igru i povratim samopouzdanje na terenu. Činjenica je da igram znatno ispod svog nivoa. Pokušavam da se vratim u formu, ali u ovom trenutku to mi ne polazi za rukom. Više ne osećam neke od udaraca koji su mi bili glavno oružje. Mislim da ipak moram da analiziram kompletnu igru i da ponovo pokušam da nađem način kako da gradim poene – samokritična je bila Jelena Jankovićposle poraza od Pavljučenkove.

Đokovićje odbranu titule Indijen Velsa započeo pobedom u drugom kolu (prvo bio slobodan kao glavni nosilac) nad Martin Vasalo Argueljom – 2:0 (7:5, 6:4). Prvom reketu Srbije za trijumf nad Argentincom bilo je potrebno sat vremena i 44 minuta. Iako je razlika u kvalitetu između dvojice tenisera bila očigledna Đokovićje nizom grešaka u oba seta dozvoljavao Arguelju da dođe do poena i mečučini neizvesnijim nego što je to trebalo da bude. Naredni rival Đokovića biće bolji iz okršaja dvojice nemačkih tenisera, Tomija Hasa i Rajnera Šutlera.

Ana Ivanović, koja takođe brani titulu na Indijen Velsu, bila je ubedljiva u prvom kolu, savladavši belorusku teniserku, Anastasiju Jakimovu sa 2:0 (6:4, 6:3). Naredni protivnik osme igračice sveta na putu ka odbrani titule biće Argentinka, Žizela Dulko.

Viktor Troicki se plasirao u drugo kolo, jer mu je Rus, Mihail Južni predo mečzbog povrede stopala, dok je srpski teniser vodio sa 7:5, 2:1. Naredni protivnik drugog srpskog tenisera je Čeh, Tomaš Bedrih, koga su organizatori postavili za 21. nosioca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari