Osma teniserka sveta Jelena Janković plasirala se u osminu finala turnira u Dubaiju pobedom nad Francuskinjom Aravan Rezai u tri seta i posle velike borbe slavila sa 2:1 (4:6, 6:4, 7:5). Jankovićeva, koja je u prvom kolu bila slobodna, uz mnogo muke je došla do trijumfa posle tri napeta seta i dva sata i 16 minuta igre. Srpkinja će u trećem kolu igrati protiv bolje iz duela Vera Zvonareva – Kirsten Flipkens.

Da srpska teniserka neće imati lak posao videlo se vrlo brzo kada joj je 21. igračica sveta dva puta oduzela servis i povela sa 3:0. Jelena je odmah vratila jedan brejk, ali drugi nije uspela do kraja seta, čime je sebi uskratila pravo na grešku do kraja meča. Francuskinja je diktirala tempo i držala sve konce u svojim rukama, pa je na servisu za 1:0 u setovima osvojila gem bez izgubljenog poena.

Situacija se u nastavku meča drastično promenila, te je Džej-Džej prikazala mnogo bolju igru i veću sigurnost pri servisu i razmeni udaraca u drugim poenima. Posle velike borbe, Srpkinja stiže do 6:4 i izjednačenja u setovima, a završnica meča donela je mnogo uzbuđenja. Set odluke protekao je u naizmeničnim greškama i dobro odigranim poenima, Rezai je povela sa 3:1, Beograđanka odmah poravnala na 3:3 i onda ponovo „slomila“ dve godine mlađu rivalku na kraju seta. Ovog puta, to se dogodilo pri rezultatu 6:5. Lako je Jankovićeva stigla do 0:40, Francuskinja je spasila dve meč-lopte, ali treću nije mogla. Agresivan ritern iz forhenda završio je na reketu Rezai, ali se odbio iza osnovne linije i to je bio kraj izuzetno napornog meča, odigranog po uobičajenoj vrućini.

– U početku mi je bilo teško, nisam mogla da uđem u ritam, ona je bila bolja teniserka, ali sam u trećem setu uspela da se potpuno vratim u meč i pobedim, i zato sam sada veoma srećna. Danas je bilo veoma vruće i sunce mi je smetalo, pošto sam došla iz Srbije, gde je sada veoma hladno. Terba mi malo vremena da se priviknem na igru po ovakvom vremenu, ali sada je već bolje i ulazim u ritam – rekla je Jankovićeva posle meča.

Jelena je igrala prilično defanzivno, o čemu svedoči broj napravljenih „vinera“ (18:32) i neiznuđenih grešaka (23:49), dok je Rezai mnogo više rizikovala. Međutim, superiorna realizacija brejk šansi (5/9 prema 4/12) i smirenost u trenucima odluke doneli su pobedu najboljoj srpskoj teniserki.

Bogdanović i Prpić uspešni na „Gemax openu“

Teniseri srpskog porekla koji brane boje Velike Britanije, odnosne Švedske, Aleks Bogdanović i Filip Prpić, uspešno su započeli „Gemax open“. Bogdanović je posle velike borbe savladao nemačkog tenisera Julijana Rejstera sa 2:1 (6:7, 6:3, 6:4), dok je Prpić bio bolji od Amerikanca Aleksa Kuznjecova s maksimalnim rezultatom 2:0 (6:1, 6:3). Prvi nosilac na turniru Janko Tipsarević takođe je započeo pohod ka tituli, a juče je u prvom kolu igrao protiv Nemca Simona Štedlera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari