Srpska teniserka Jelena Janković uspela je posle dva sata i 27 minuta igre ispunjene brojnim greškama i još brojnijim preokretima da savlada Estonku Kaju Kanepi u trećem kolu WTA turnira u Dubaiju – 2:1 (2:6, 6:3, 7:5). Meč je obilovao oscilacijama u igri obe teniserke tako da je viđeno čak 106 neiznuđenih grešaka (Jelena napravila 40) i 21 servis greška (Jelena „odservirala“ 8).


Jankovićeva je loše ušla u meč, u prvom setu nije uspela da iskoristi čak osam brejk lopti, što je Kanepijeva kaznila i zasluženo rešila taj deo igre u svoju korist. Nešto bolji pristup Jelena je imala u nastavku, ritern je bio na solidnom nivou, a počela je da koristi i razoran forhend. Kao rezultat toga stigla je do 1:1 u setovima. U finišu meča viđena je prava drama. Srpska igračica je na 3:3 propustila četiri brejk lopte, a zatim i izgubila svoj servis. Ipak, uspela je da se izdigne „iz pepela“ i sa četiri vezana gema stigne do 7:5 i konačnog trijumfa. Njena protivnica u četvrtfinalu biće Australijanka Samanta Stosur, koja je sa 2:0 (6:3, 6:4) bila bolja od Švajcarkinje Pati Šnider. Jankovićeva ima pozitivan skor sa njom (3:2), ali je poražena u poslednja dva duela.

Ana Ivanović otkazala nastup u Dohi

Srpska teniserka Ana Ivanović otkazala je učešće na WTA turniru koji će se tokom sledeće nedelje održati u Dohi zbog ponovne povrede trbušnih mišića. Ana je ovu povredu zaradila tokom januarskog Hopman kupa u Pertu, a bol je posebno ograničava kod servisa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari