Najbolja teniserka Srbije Jelena Janković, savladala je Britanku Keti O’Brajen rezultatom 2:0 (6:2, 6:2) posle jednog časa i 14 minuta igre. Jankovićeva će u trećem kolu igrati sa Ukrajinkom Alonom Bondarenko, dok je Viktor Troicki već eliminisan, jer ga je iz takmičenja u singlu izbacio mnogo slabije rangirani protivnik Florijan Majer sa 3:1 (4:6, 6:4, 7:6, 6:1).

Jelena Janković zabeležila je i drugu pobedu na Australijan openu. Srpkinja je do trećeg kola prvog grend slema u sezoni stigla ubedljivom igrom i pobedom protiv 87. igračice sveta Britanke Keti O’Brajen, a naredna protivnica biće joj Alona Bondarenko. Jankovićevoj će to biti deseti susret sa Ukrajinkom, koju je pobeđivala na svim dosadašnjim mečevima i to uz samo jedan izgubljen set. Poslednji njihov duel, međutim, odigran je 2008. godine.

Troicki je dobro počeo duel i dobio prvi set. Međutim, drugi i treći je izgubio posle velike borbe i malih nijansi koje su bile na strani Nemca Majera. U poslednjem setu Troicki se praktično predao i osvojio je samo jedan gem. Srpski igrač je dominirao u servisu pošto je imao čak 26 asova, u odnosu na samo šest Majera. Ipak, Troicki je napravio i devet duplih servis grešaka, kao i 18 neiznuđenih grešaka, gde je nemački igrač u statističkim kolonama imao nule. Ovo je bio prvi duel iskusnog Majera (27 godina) i Troickog. Meč je trajao dva sata i 44 minuta, a Nemac će u narednom kolu igrati protiv Argentinca Huana Martina del Potra. Beograđanin je i prošle godine zaustavljen u drugom kolu, što mu je i najbolji rezultat na Australijan openu.

Dobar start Zimonjića

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor plasirali su se u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije u konkurenciji dublova. Drugi nosioci prvog gren-slema sezone su na startu turnira u Melburnu pobedili domaće igrače Semjuela Grota i Džejsona Kablera sa 2:0 (7:6, 6:3). Naredni protivnici srpsko-kanadskog tandema biće Španac Albert Montanjes i Argentinac Martin Vasaljo-Argueljo. Nešto ranije Janko Tipsarević i Jen-Hsun Lu iz Tajvana izgubili su od Britanaca Kolina Fleminga i Kena Skupskog sa 0:2 (5:7, 4:6).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari