Na osnovu uvida u kvalitet prijavljenih predstava koje su pristigle na adresu trećeg Festivala dečijh i omladinskih predstava (DOPS) održanog u Jagodini, selektor smotre Dejan Cicmilović dramski umetnik iz Beograda, odlučio je da se i predstava „Ježeva kućica“ Dečijeg pozorišta Centra za kulturu Požarevac nađe u takmičarskom delu festivala.

Cilj ovog Festivala je da uključi, nagradi i afirmiše mlade pozorišne umetnike a od ove godine je i regionalnog karaktera. Mladi glumci Dečijeg pozorišta iz Požarevca su oduševili publiku i dobili sve pohvale od stručnog žirija u sastavu: Milenko Pavlov – dramski umetnik, Lidija Vukićević – dramska umetnica i direktor jagodinske Gimnazije Miroslav Veljković. Stručni žiri je posebno pohvalio masovnost „malih“ glumaca koja zadivljuje kao i njihovu pozitivnu energiju i želju za scenskim izrazom.

Jednoglasnom odlukom stručnog žirija, Dečije pozorište Centra za kulturu Požarevac je u konkurenciji dečijih predstava ponelo dve nagrade za najbolju scenografiju (Mirko Marinković) i za najbolji kostim (Tina Leposavić i Živoslavka Damnjanović). -Ove nagrade potvrdjuju naše postojanje i višegodišnji rad i svakako će nam pomoći u daljem radu jer ćemo ovo iskoristiti kao podstrek za dalje stvaranje“, navodeno je u saopštenju Centra za kulturu Požarevac dostavljenog medijima povodom dobijenih nagrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari