Jezive pretnje Draganu Šolaku stigle na mejl adresu SBB-a, podneta krivična prijava 1Dragan Šolak Foto: United Media

Pravni zastupnici SBB-a podneli su krivičnu prijavu protiv N.N. lica zbog dva mejla u kojima se preti smrću osnivaču Junajted grupe Draganu Šolaku.

Prijava je podneta Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal, a N.N. lice se sumnjiči da je počinilo krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Dva mejla stigla su na adresu info službe SBB-a, koji posluje u okviru Junajted grupe, u utorak, 2. maja, a prijava je podneta tri dana kasnije.

U mejlu, čije detalje nećemo prenositi, preti se ubistvom Draganu Šolaku.

Osim brojnih uvreda, u mejlu se dodaje da će autor elektronske poruke doći u prostorije SBB-a da “satarom razbije prozore”.

U mejlu koji je usledio, autor koji se potpisao punim imenom i prezimenom je otkrio i motiv za svoj preteći mejl.

Tvrdeći da je Šolak zabranio RTS-u da prenosi Evroligu, autor je pretio da će ubiti osnivača Junajted grupe i zapaliti direkciju firme.

Na ovaj način, navodi se u prijavi, počinjeno je krivčno delo Ugrožavanje sigurnosti ili neko drugo delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Za ugrožavanje sigurnosti predviđena je novčana kazna ili zatvorska kazna u trajanju do jedne godine. Ukoliko je pretnjom ugrožena sigurnost više lica zatvorska kazna može da iznosi i do tri godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari