JGSP Novi Sad: Smanjenje broja polazaka na gradskim linijama slično kao prošle godine 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Javno gradsko saobraćajno preduzeć (JGSP) „Novi Sad“ saopštilo je danas da prolećni red vožnje podrazumeva smanjenje broja polazaka na gradskim linijama, jer se „sa dolaskom lepšeg vremena potrebe za javnim prevozom smanjuju“.

Iz JGSP su za agenciju Beta saopštili, povodom kritika javnosti na novi red vožnje, da su „polasci na većini gradskih linija isti, ili su tek neznatno izmenjeni“, kao što je to bilo i u prolećnom redu vožnje prošle godine.“Gradski prevoznik će u narednom periodu nastaviti da prati tokove kretanja prevoznih potreba putnika i po potrebi će reagovati u skladu sa mogućnostima i novonastalim zahtevima“, naveli su iz tog preduzeća.

Prethodnih dana, nakon što je Radio 021 uradio detaljnu analizu najavljene izmene plana polazaka, ukazujući da će na pojedinim linijama biti ukinuto gotovo 20 polazaka a na svakoj u proseku oko 15 dnevno, na novi red vožnje burno su reagovale opozicione partije.

Demokratska stranka (DS) je zatražila da se ukine odluka gradske vlasti o smanjenju broja autobusa, dok je iz Stranke slobode i pravde (SSP) povodom toga saopšteno da ih ne bi iznenadilo „da se iza ovog namernog urušavanja javnog gradskog prevoza u Novom Sadu krije ulazak neke novoosnovane naprednjačke firme u gradski prevoz, gde bi ogromne subvencije iz našeg budžeta još lakše prešle u njihove džepove“.Iz Građanskog pokreta Bravo! je ocenjeno da je „umanjenje broja polazaka krpljenje ozbiljnih rupa u budžetu“, a iz stranke Zajedno da se „ukida i dosadašnja beda od usluge“ koju su Novosađani imali“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari