JKP Čistoća u Novom Sadu: Posle prve noći festivala Egzit sakupljeno više od 11 tona otpada 1Foto: BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/MO)

Nakon prve noći festivala Egzit u Novom Sadu, sakupljeno je više od 11 tona otpada, saopštilo je danas Javno komunalno preduzeće (JKP) Čistoća u tom gradu.

To preduzeće će, kako je navedeno, u saradnji sa Egzit fondacijom i kompanijom „Gogić plastika“ organizovati sakupljanje ambalažnog otpada za reciklažu.

Na devet kontejnerskih mesta na prostoru festivala, širom Petrovaradinske tvrđave, tokom trajanja te manifestacije će biti postavljeno 30 kontejnera, specijalno opredeljenih za reciklažni otpad.

Limenke, karton, PET ambalaža, plastika i drugi prikupljen otpad sa tvrđave biće razvrstan, baliran i predat reciklerima na dalju preradu.

„Osim ovih posuda, postavili smo i kontejnere za ambalažni otpad i kante od 240 litara na Petrovaradinsoj tvrđavi, kao i na svim najfrekventnijim lokacijama u okolini, pre svega u Podgrađe Petrovaradinske tvđave, kao i na Kej žrtava racije“, navedeno je u saopštenju.

Sve posude će se svakog jutra prazniti i odnositi na separaciju na Gradsku deponiju u Novom Sadu.

JKP Čistoća je pozvala sve posetioce Egzita da pomognu u akciji prikupljanja otpada za reciklažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari