JKP Gradske pijace: Rad od 8 do 15 časova, zatvorena Najlon pijaca 1Foto: Pixabay/Susbany

Sve pijace koje se nalaze u sistemu JКP „Gradske pijace“ radiće svakodnevno od 8.00 do 15.00 časova, počev od danas, 18. marta 2020. godine, preneo je Beoinfo.

JКP „Gradske pijace“ radiće po izmenjenom režimu sve dok je na teritoriji Srbije proglašeno vanredno stanje, saopšteno je iz tog preduzeća.

Kako se navodi, do izmena je došlo zbog novih, pooštrenih mera koje je Vlada Srbije uvela sa ciljem suzbijanja širenja virusa korona.

Zatvorena novosadska Najlon pijaca

U skladu sa rešenjem generalnog direktora, Javno komunalno preduzeće „Tržnica“ Novi Sad od 18. marta 2020. godine zatvara Najlon pijacu, do daljnjeg, saopštilo je to preduzeće.

„Budući da Najlon pijaca ne predstavlja mesto snabdevanja svežim životnim namirnicama, kako bi sprečili eventualne rizike po zdravlje i bezbednost naših sugrađana i svih posetilaca, pijaca će ostati zatvorena na neodređeno, jer ne možemo sprovesti adekvatne mere zaštite. Svi ulazi na pijacu će biti zaključani, o svim daljim aktivnostima, javnost će biti blagovremeno obaveštena“, navodi seu saopštenju JKP „Tržnica“.

Najlon pijaca na kojoj se prodaje „sve od igle do lokomotive“ okupljala je svakog vikenda više desetina hiljada prodavaca, kupaca i radoznalaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari