JKP "Vodovod i kanalizacija" nema saznanja o ilegalnim priključcima na Telepu 1foto: Srđan Sokolović / facebook.com

JKP „Vodovod i kanalizacija“ nema saznanja o ilegalnim priključcima na vodovodnu i kanalizacionu mrežu u novosadskom naselju Telep, navodi se u odgovoru za dnevni list Danas.

To Javno komunalno preduzeće ističe da nema saznanja o problemima na koje su se žalili građani, uz predlog da se obrate nadležnoj inspekciji i prijave slučajeve o kojima imaju konkretne informacije.

Danas je ranije pisao da se žitelji tog novosadskog naselja, koji žive uz kanal na granici Adica i Telepa već godinama suočavaju sa, kako tvrde, ekološkom katastrofom, koja je kulminirala izgradnjom zgrade na uglu Šumske ulice i ulice Svetolika Rankovića.

Oni su se u više navrata obratili gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, ali odgovor iz njegovog kabineta nikada nisu dobili.

Kako su tom prilikom ispričali sagovornici Danasa, kroz to naselje „uglavnom jeste prošla kanalizacija“, iznevši istovremeno i tvrdnju da tamo „postoje ljudi koji nikada nisu platili račun za vodu zbog neregularnih priključaka“.

Takođe su napomenuli da domaćinstva izlivaju otpadnu vodu u kanal koji za to nije namenjen, a da VD „Šajkaška“ ne održava taj kanal na adekvatan način.

Smeće u kanalu potiče od nesavesnih građana Telepa, jer vodoprivredni kanal ne služi kao prostor za deponovanje smeća, kao ni za izlive septičkih jama koje građani ne prazne nego ih puštaju u kanal. Neophodna je reakcija komunalne inspekcije da se ovakvim aktivnostima stane na put“, upozorio je tada tehnički direktor VD „Šajkaška“ Predrag Vučurović, u odgovoru za Danas.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari