Joanikije novi mitropolit crnogorsko-primorski SPC

Ostavite komentar


  1. Umesto „komesara komunističe partije“ sada biraju „komesare SPC“ zamenili petokraku krstom, a sve osalo u našoj zemlji ostalo isto kao u doba komunizma, sada imamo „pravoslavni komunizam“. Komesari države gde još ni problem deponija, kanalizacije nije rešen, geografski u Evropi a po ostalom u Africi. Tako da za mene ova vest nema nikakvog značaja. Zemlja u kojoj se vrline i znanje kažnjava, a promoviše poslušnost, podaništvo, laicizam, bahatost, zaostalost….

    1. Kad za tebe ova vest nije imala nikakvog značaja, mogao je neko bar malo pismeniji da je prokomentariše. Tačno je, „zemlja“ je prepuna svakakvog ološa, ne samo crvenog ali gde baš ti, jedan od retkih pravednika u nas da digneš svoj virtualni glas protiv.

  2. Ako se ne varam Orden Svetog Save prvog stepena je dobio Dragan Marković Palma i Arkan.

    1. Sto bi rekao veliki pukovnik Stojadinovic,kakav Isus takvi apostoli!

  3. Достојан!
    Лепа вест за сав верни Српски народ, нека је са срећом.

  4. Najveci deo kolonista posle drugog svetskog rata koji je dosao u pusta banatska sela je bio nove „komunisticke vere“. Crkve nisu trebali, samo Dom kulture! Hram i crkva uzvisenog i naprednog coveka! Sa podsmehom gledali Madjare, Slovake, Rumune i ono malo nasih baka srpkinja sto su se drznuli otici u crkve svoje. Kao i Nazarena, Baptista, Subotara koji su redovno isli u svoje bogomolje!
    Sada su njihovi potomci najveci Srbi i vernici, Sveto Pismo otvorili nisu a znaju sve o veri i Bogu.
    Sto bi moj pokojni deka reko u stanici saslusavan zasto ide u crkvu i nece da bude clan Saveta Komunista: Ovo je bilo od vavjek, a ovo vase nece dugo. Bio je u pravu!

  5. Glavno je da novi mitropolit bude po meri aktuelne vladajuće garniture u C.G. kao što je bio i njegov prethodnik Amfilohije.
    A da li će biti po meri Kralja i Gospoda Isusa Hrista koji je poglavar svih hrišćanskih skupština, to je manje bitno političarima, a i crkvenim velikodostojnicima. A Isus je u molitvi zadnje noći svog zemaljskog života jasno naglasio svom Ocu i Bogu Jehovi da njegovi sledbenici nisu deo sveta. Ali ko se još uznemirava u crkvi oko takvih dubokih konstatacija. Važne su pozicije u društvu, a biblijska načela,
    šta to bi?

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.