Joanikije: Sloga i jedinstvo potrebni kao vazduh

Ostavite komentar


  1. sloga i jedinstvo? Sa kim tacno? Sa Draganom Vucicevicem i Zeljkom Mitrovicem, recimo? Sormazom, Bakarecom, Zoranom Mihajlovic? Cedom Jovanovicem, Cankom, Comickom? Rasimom Ljajicem i Ivanom Bauerom, Mehom Omerovicem? Palmom, Krkobabicima? Mozda sa Miskovicem ili Bekom ili Karicima? Nebojsom iz Beograda?

    1. Pogrešno ste postavili pitanje – nije s kim, nego u čemu. Ne biti složan s koruđpiranima u njihovoj korupciji, ali postoje krovne vrednosti u kojima narod treba da bude složan – one koje se tiču opstanka, na primer vakcinacija protiv kovida. To je retko pitanje u kom su slogu postigle i pozicija i opozicija i Crkva da je neophodno, ali narod ipak tera po svom i većinom odbija da se vakciniše.

      1. Da ste pratili malo bolje, crkva nije bas priznavala dq postoji covid, rezultat su i 3 sahrane bas znacajne. A pitaj boga za koliko li su zasluzni tek zbog litija i odbijanja da se pridrxavaju mjera.

  2. Ako ce Joanikije biti dostojan naslednik mitropolita Amfilohija onda i on misli kao i Amfilohije da je „Crna Gora rođena u Brozovom Jajcu“. Lepo. Razumem da se neki Crnogorci osecaju i kao Srbi, ili samo kao Srbi, ali taj nagon podanistva ka Beogradu ne razumem.

    1. Mitropolit Joanikije sloga i jedinstvo nam treba kao vazduh u pravu ste. Ma koliko da smo različiti treba da se poštujemo. Ne sudimo nikome da se nama ne bi sudilo. Tako se dolazi do sloge i jedinstva. U Bogu smo svi jedno ❤️

  3. „Sloga i jedinstvo“ za drzavu Crnu Goru, republiku srpsku Crnu Goru ili Vulinov srpski „polu“svet? Prvo to da se razjasni pa onda jedan narod, jedan vodja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.