Još 1.722 novoobolela, devet preminulih, 83 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 1.722 novoobolela od korona virusa i devet preminulih.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 757.617 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 7.266 smrtnih slučajeva.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 1.119 pacijenata, od kojih je 83 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 9.503 osobe, a ukupno od marta 4.997.121.

Povezane vesti:

Član Kriznog štaba za suzbijanje epidemiije korona virusa Branislav Tiodorović ocenio je da je epidemiološka situacija u Srbiji nepovoljna i da je zadnji čas da se zaoštri kontrola mera protiv korone.

Na lečenju od kovida u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu najviše je pacijenata od četvrte do šeste decenije života. Oni koji su u jedinicama intezivne nege su isključivo nevakcinisani, rekla je za RTS direktorka Kliničkog centra Vojvodine profesorka Edita Stokić.

Novi Pazar i Tutin prete da postanu nova žarišta koronavirusa. Direktor DZ Tutin, doktor Kemal Ćorović navodi za RTS da se epidemiološka situacija pogoršava, da raste broj obolelih, kako među starijima tako i među decom i dodaje da je najmlađi pacijent jednomesečna beba.

Zrenjaninska bolnica „Dr Đorđe Jovanović“ jedna je od retkih bolnica koja nije izlazila iz kovid sistema i po broju hospitalizovanih Zrenjanin je na drugom mestu u Vojvodini, preneo je danas RTS.

Švajcarski list „Blick“ je na svojoj jučerašnjoj naslovnoj strani u štampanim novinama uputio apel građanima da se vakcinišu, a nekoliko reči našlo se i na srpskom, albanskom, italijanskom, portugalskom i eritrejskom jeziku.

U kućama koje imaju ljubimca on je deo porodice. Svi vole da ga maze, a nije retkost, i da ga poljube. To se u vreme pandemije ne preporučuje jer čovek, mada retko, ali može da prenese virus na životinju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari