Još 11 slučajeva zaraze korona virusom u Srbiji, ukupno 83 1Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

U Srbiji je jutros registrovano još 11 slučajeva zaraze korona virusom, potvrdilo je Ministarstvo zdravlja. Ukupno 83 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja jutros do 8 časova testirani su uzorci 47 osoba od kojih je 11 pozitivnih i 36 negativnih na novi korona virus.

U kućnoj izolaciji nalaze se četiri osobe sa lakšom kliničkom slikom, dok je sedam osoba zadržano na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja, navodi Ministarstvo zdravlja.

Da li radite od kuće ili idete na posao?

View Results

Loading ... Loading ...

Do 8 časova jutros u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirana je ukupno 421 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

U Srbiji se danas od 10 časova uvodi zabrana kretanja svih građana u periodu od 20 časova do 5 časova ujutru kako bi se sprečilo širenje korona virusa, saopštio je juče predsednik Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za medije.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je Evropska unija ponudila pomoć Srbiji u borbi protiv korona virusa, ali da u ovom trenutku ne može da je pruži.

Većina banaka u Srbiji obavestila je svoje klijente pisani putem da tokom vanrednog stanja zbog širenja korona virusa primarno koriste dostupne digitalne kanale i servise i da izbegavaju dolazak u ekspoziture banke.

Zemlje članice EU jednoglasno su juče odlučile da zabrane na 30 dana ulazak osobama koje nisu u bloku da bi suzbile pandemiju novog korona virusa, rekla je nemačka kancelarka Angela Merkel.

Prema poslednjim informacijama, još 345 osoba umrlo je u Italiji u poslednja 24 časa od novog korona virusa, a novoobolelih je 3.526, objavile su vlasti večeras.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari