Još 125 novoobolelih, troje preminulo, osmoro na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 125 novoobolelih od korona virusa, a zabeležena su tri smrtna slučaja.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 718.590 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano je 7.083 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 297 pacijenata, od kojih je osam na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 5.576 osoba, a ukupno od marta 4.554.099.

Pravila za ulazak pojedinih zemalja počela su ponovo da se menjaju ili se najavljuje novo zaoštravanje uslova usled rasta broja novoobolelih korona virusom u celom svetu izazvanog širenjem delta soja. Kakvi su trenutno uslovi država za ulazak građana Srbije pročitajte OVDE.

Srbija je sa 38,82 odsto vakcinisanih građana sa obe doze 36. država na svetu po broju revakcinisanih protiv korona virusa, dok je još 1,86 odsto vakcinisano jednom dozom cepiva. To su podaci sajta ourworldindata.org.

Rukovodilac Kovid bolnice u Batajnici Tatjana Adžić Vukičević izjavila je da u potpunosti podržava da se za zadravstvene radnike uvede obavezna imunizacija, ocenivši da je nedopustivo to što neće da se vakcinišu i da je neozbiljno i neodgovorno da neko ko radi u kovid bolnici ne bude vakcinisan.

Nije tačno da Ustav ne dozvoljava da se uvede obavezna vakcinacija, imamo zakon u kom piše da se ona može propisati kao mera zaštite stanovništva, a u tom istom zakonu piše i da se može ograničiti kretanje stanovništva, istakla je danas novinarka NIN-a Sandra Petrušić.

Seneca Koledž prvi kanadski univerzitet koji je uveo obaveznu vakcinaciju za sve studente i profesore.

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju saopštili su da je danas pronađeno 10 novih slučajeva zaraze korona virusom među sportistima i zaposlenima oko organizacije takmičenja. Olimpijske igre počinju u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari