Još 6.930 novoobolelih, 53 preminula, 269 na respiratorima 1Foto: Beta/Dragan Gojić

U Srbiji je u poslednja 24 sata registrovano 6.930 novoobolelih od korona virusa i 53 preminula.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 1.017.798 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovan je 8.841 smrtni slučaj.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalazi 6.591 pacijent, od kojih je 269 na respiratoru.

U poslednja 24 sata testirano je 23.660 osoba, a ukupno od marta 5.898.089.

Srbija je na četvrtom mestu u svetu po višku smrtnosti tokom pandemije, pokazala je analiza Ekonomista.

U ovom trenutku u Srbiji je 42 odsto revakcinisanih građana, a trenutno ne postoje nikakve najave na koji način bi mogao da se poveća njihov broj.

Vršilac dužnosti direktora Instituta za reumatologiju Srbije Goran Radunović izjavio je danas da ljudi koji boluju od reumatoidnog artritisa obavezno treba da se vakcinišu protiv korone, uključujući i decu koja boluju od te bolesti.

Direktor beogradskog Doma zdravlja Savski venac i koordinator punktova za vakcinaciju protiv kovida-19 u Beogradu Zoran Bekić izjavio je danas da lekari nemaju prostor za lične stavove ako ti stavovi nisu usaglašeni sa strukom.

Epidemiolog i član Kriznog štaba Predrag Kon kaže da prema zvaničnim podacima imamo na svakih 27 minut jedan smrtni slučaj povezan sa kovidom, ali da „objektivno na svakih 10 minuta imamo smrtni slučaj povezan sa epidemijom“ i da se „nalazimo u ozbiljnoj situaciji“.

U Nemačkoj od danas više nema besplatnih brzih testova na koronu za one koji mogu a neće da se vakcinišu, piše Dojče vele navodeći da dok se vlast nada da će tako jedan broj neodlučnih biti motivisan da se vakciniše pojedini lekari kritikuju meru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari