Još jedan incident prevoznika Banbus: Zapalio se njegov autobus na stajalištu u Bulevaru oslobođenja 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Na stanici gradskog prevoza u Bulevaru oslobođenja, odmah posle Trga Slavija u Beogradu u 13.40 zapalio se autobus gradskog prevoza privatnog prevoznika Banbus, prenosi N1.

Tom prilikom se displej na autobusu pokvario, pa nije bilo moguće videti o kom broju autobusa se radi.

Putnici su u tom trenutku još bili u vozilu, ali su ga ubrzo napustili. Vozač autobusa ostao je da dežura do dolaska interventne ekipe.

Na toj stanici staju autobusi 33,48, 78, 36.

Ovo nije prvi problem sa autobusima privatnog prevoznika Banbus. Naime, 18. marta ove godine, sa jednog njihovog autobusa broj 78 otpao je točak isto u Bulevaru oslobođenja, kod Karađorđevog parka, i usmrtio jednu ženu.

Radi se, inače, o kompaniji već poznatoj po propustima. Kako su ranije pisali beogradski mediji, upravo je vozilo „Banbusa“ učestvovalo u nesreći u kojoj je pre pet godina teško povređena voditeljka Dea Đurđević. I 2012. godine vozilo ovog prevoznika se prevrnulo kod Petrovca na Mlavi, kada je povređeno više od 20 putnika.

Iste godine, osnivač ovog obrenovačkog preduzeća Branislav Kovačević, u medijima je pominjan da je davao mito funkcionerima SNS-a i SPS-a.

Prepolovljeni, zapaljeni, čak i ugljenisani autobusi gradskog prevoza prizori su koje smo poslednjih meseci često viđali.

Autobus na liniji 511 koji saobraća od Sremčice do Beograda na vodi nekoliko puta se zapalio poslednjih meseci, jednom su mu čak otpala i vrata, zbog čega su ga prozvali „ukletim“. Žitelji Sremčice organizovali su više blokada na uglu Dvoržakove i Beogradske ulice, u znak protesta zbog nebezbednih uslova za prevoz putnika na toj liniji.

Krajem oktobra prošle godine zapalio se i autobus na Brankovom mostu, na liniji 704, a vatra je progutala skoro celo vozilo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari