Još nema povratka zaposlenih u ugroženu zgradu novosadskog "Vodovoda i kanalizacije" 1Foto: JKP "Vodovod i kanalizacija"

Građevinska inspekcija u Novom Sadu je danas saopštila da će zaposleni u upravnoj zgradi JKP „Vodovod i kanalizacija“ moći da se vrate na posao u toj zgradi tek pošto investitor na susednom placu preduzme mere za bezbednost objekta.

To je prenela kompanija „Wolf Invest“ koja izvodi radove u susedstvu upravne zgrade „Vodovoda“ u širem centru Novog Sada.

„Naloženo je izvođaču radova da preduzme mere za bezbednost susednog objekta, a u svemu u skladu sa pribavljenom dokumentacijom. Zabranjeno je korišćenje uličnog objekta JKP Vodovod i kanalizacija, u Novom Sadu, Masarikova broj 17, koji se nalazi uz gradilište, dok se ne obezbedi objekat u skladu sa ishodovanom dokumentacijom i izvrši kontrolni inspekcijski nadzor“, piše u saopštenju.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ juče je saopštio da je upravna zgrada tog preduzeća „počela da se urušava“ i zaposleni su hitno evakuisani zbog „katastrofalne greške“ investitora koji zida stambenu zgradu u susedstvu.

„Firma Wolf Invest d.o.o, koja zida stambenu zgradu na adresi Masarikova ulica 13 i 15, napravila je katastrofalnu grešku usled koje je došlo do poremećaja statike upravne zgrade JKP Vodovod i kanalizacija u Masarikovoj 17, te je počela da se urušava“, navodi se u saopštenju tog JKP.

Dodali su da je svima zaposleni, do daljeg zabranjen pristup upravnoj zgradi, a događaju su obavešteni inspekcija i policija.

Građevinska inspekcija je danas saopštila da firma „Wolf Invest“ za objekat kojeg gradi ima svu potrebnu dokumentaciju i da se radovi izvode u skladu s njima.

„Pregledom objekta JKP Vodovod i kanalizacija nije utvrđeno postojanje oštećenja na zidovima unutar objekta“, navela je inspekcija.

SSP: Ugroženost zgrade u Novom Sadu dokaz „javašluka, ošljarenja i urbanističkog nasilja“ SNS 

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde (SSP) ocenio je danas da je to što su su zaposleni u upravnoj zgradi Javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ u četvrtak hitno evakuisani zbog oštećenja te zgrade radovima na susednom placu, još jedan dokaz „javašluka, ošljarenja i urbanističkog nasilja“ koje je omogućila gradska vlast predvođena Srpskom naprednom strankom (SNS).

„Nameće se logično pitanje: Ako je jedno javno preduzeće koje vodi SNS, postalo najnovija žrtva javašluka, ošljarenja i urbanističkog nasilja koje su omogućili naprednjaci, šta tek mogu da očekuju ‘obični’ Novosađani?“, naveo je u pisanoj izjavi predsednik novosadskog odbora SSP-a Vladimir Vrsajkov povodom događaja u širem centru Novog Sada.

Ocenio je da je Novi Sad postao „pravi Eldorado za investitore, koji rade šta hoće i kako hoće, a ne odgovaraju nikome“.

„Za građane, Novi Sad je Divlji Zapad, u kojem godinama trpe pregrađene ulice, razlokane kolovoze, nedostatak parkirališta i zelenih površina, neplansko zidanje i proširivanje infrastrukture“, rekao je Vrsajkov i dodao da Novosađani s pravom strahuju za svoju imovinu i bezbednost.

Građevinska inspekcija saopštila je danas da će zaposleni u upravnoj zgradi JKP „Vodovod i kanalizacija“ moći da se vrate na posao u tu zgradu tek pošto investitor na susednom placu preduzme mere za bezbednost objekta, prenela je danas kompanija „Wolf Invest“ koja izvodi radove u susedstvu upravne zgrade JKP „Vodovod i kanalizacija“.

„Naloženo je izvođaču radova da preduzme mere za bezbednost susednog objekta, a u svemu u skladu sa pribavljenom dokumentacijom. Zabranjeno je korišćenje uličnog objekta JKP ‘Vodovod i kanalizacija’, u Novom Sadu, Masarikova broj 17, koji se nalazi uz gradilište, dok se ne obezbedi objekat u skladu sa ishodovanom dokumentacijom i izvrši kontrolni inspekcijski nadzor“, navodi se u saopštenju za javnost kompanije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari