Jovanjica 2: Održano pripremno ročište posle više od dve godine odlaganja 1Predrag Koluvija Foto: FoNet/ Aleksandar Barda

U Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, nakon više od dve godine i 20 odlaganja, nastavljeno pripremno ročište u predmetu „Jovanjica 2“, iako ni danas nije prisustvovao jedan broj okrivljenih i njihovih advokata.

Rešenjem koje je doneo sudija Zoran Ganić privremeno je razdvojen postupak u odnosu na dvojicu okrivljenih čiji advokati nisu došli na današnje ročište, rekao je za BIRN advokat Veljko Delibašić, branilac Branislava Radosavljevića, okrivljenog pripadnika Bezbednosno-informativne agnecije (BIA), čime je omogućeno održavanje pripremnog ročišta.

Na pripremnom ročištu koje je zatvoreno za javnost, prema rečima Delibašića, advokati prvookrivljenog Predraga Koluvije su sporili zakonitost dokaza tužilaštva i predložili svoje dokaze.

Ovim pripremno ročište još nije završeno, jer tek treba da se izjasne i predlože dokaze i ostali učesnici u postupku, a sledeći termin je zakazan za 15. i 16. novembar.

Pre današnjeg, pripremno ročište je odlagano 20 puta, poslednji put u junu ove godine, što više od dve i po godine od pravosnažnosti optužnice koči početak suđenja.

„I dalje je neizvesno kada će početi suđenje po optužnici ‘Jovanjica 2’, koja je ključna, jer tereti mahom pripadnike MUP-a, BIA i VOA za pružanje zaštite Predragu Koluviji, zbog daljeg odlaganja pripremnih ročišta“, navodi BIRN.

U predmetu „Jovanjica 1“, Koluvija i još devet osoba terete se da su u periodu od 14. maja 2016. do 14. novembra 2019. na teritoriji Stare Pazove i Inđije uzgajali i radi prodaje čuvali kanabis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari