Jovanović: Bojim se da nećemo saznati šta je Rebić govorio 1Foto: Miodrag Ćakić / KRIK

Sama istraga oko Gorana Papića je još uvek u toku i direktor policije Vladimir Rebić će biti poslednji svedok koji će biti saslušan u ovoj istrazi. Bojim se da nećemo saznati o čemu je on govorio i šta je govorio, a sve ono što smo videli u prethodnom periodu nam ukazuje na to da Rabić ni na koji način nije bio uključen u taj slučaj. A pitanje je da li je uopšte znao šta se tu dešava, iako je direktor policije, izjavila je novinarka portala KRIK Bojana Jovanović u emisiji „N1 Studio Live“.

Ona je govorila o saslušanju direktora policije Vladimira Rebića koje se vrši u sklopu istrage protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Gorana Papića.

Prema njenim rečima, interesantno je da smo u ranijem svedočenju od Papića čuli da je bivši ministar policije Nebojša Stefanović govorio neistine, prenosi N1.

„Papićev advokat  nije želeo da govori o tome, niti se tužilaštvo izjašnjavalo o istrazi, tako da ostaje da vidimo šta će se desiti nakon današnjeg saslušanja Rebića. Verujem da će sve biti brzo završeno, a i da će istraga biti uskoro okončana“, rekla je Jovanović.

Konstatuje da je ovo jedan od retkih slučajeva gde se vidi veza između policije i klana Veljka Belivuka.

„Papić je jedan od policijaca koji je uhapšen i koji se sumnjiči zbog veze sa Veljkom Belivukom. Osim toga, postoji još nekoliko postupaka. Između ostalog, dvojica policajaca su uhapšena zbog toga što su osumnjičeni da su pomogli grupi Belivuka tako što su površno pretresli stan jednog od uhapšenih… Sa druge strane, još jedno važno ime koje se pominje u ovom postupku je inspektor SBPOK-a Božidar Stolić, koji je osumnjičen da je Belivukovoj grupi odavao informacije iz policije“, podseća Jovanović.

Prema njenom mišljenju istraga protiv Stolića je najozbiljniji postupak koji se tiče veza koje je Belivuk imao sa policijom.

Ističe da nisu ispitani oni za koje se u javnosti godinama pominjalo da su u vezi sa Belivukom, između ostalog visokopozicionirani žandarm Nenad Vučković Vučko, koji je očito bio veza u policiji, a koji se više uopšte ne spominje u vezi sa Belivukom.

Dijana Hrkalović među onima koji nisu saslušani u vezi sa klanom Veljka Belivuka

„Sa druge strane, ime koje je veoma važno je Dijana Hrkalović, nekada od najmoćnijih osoba u policiji, koja je preko Vučkovića bila povezana sa ovom grupom. Ona je dala iskaz u policiji, ali tom prilikom uopšte nije pitana o vezi sa Belivukom“, istakla je Jovanović.

Ona napominje i da se istraga ne bavi vezama Belivuka i osoba koje su u vlasti, a koje se nigde ne spominju.

„Između ostalog, tu mislim na Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade Srbije“, kazala je ona.

Jovanović naglašava da je Hrkalović važila za veoma moćnu osobu, kao i da su je se mnogi plašili.

„Malo je verovatno da Papić nije bio u kontaktu sa njom. Koliko se sećam, on je rekao da je jedno vreme sarađivao sa njom, ali da se kasnije distancirao“, kazala je gošća N1.

Podsetila je i da se Papić zaposlio mimo konkursa u MUP-u Srbije.

„Nema nikakvo formalno policijsko obrazovanje i nikada nije radio u policiji, ali je preko veza došao u MUP, i to očito ne vidi kao problem. U vreme kada je došao, brzo je napredovao, i preskočio neke stepenike, koje policajci prolaze godinama. Došao je na veoma važno mesto, zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, a u isto vreme je napredovala i Dijana Hrkalović. Njihove karijere su paralelno ‘rasle’ dok je na čelu MUP-a bio nebojša Stefanović“, rekla je Jovanović.

Na pitanje da li će se rasvetliti kompletna uloga bivšeg ministra Nebojše Stefanovića odgovara da je to uglavnom političko pitanje, i podseća da je nedavno izgubio podršku u svojoj stranci.

„Videćemo da li će se ispitati njegove veze, da li ih je imao i u kojoj meri. Opet je to pitanje politike, kao i što je pitanje politike trenutka u kojem je Belivuk uhapšen“, zaključila je Jovanović.

Direktor policije Vladimir Rebić biće u četvrtak 15. jula saslušan u Višem tužilaštvu u Beogradu u sklopu istrage koja se vodi protiv bivšeg zamenika načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Gorana Papića, saznaje Danas iz izvora bliskih istrazi.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.